Tshekkilegenda Jaromir Jagr on edelleen ilman NHL-sopimusta, joskin neuvotteluja käydään tiettävästi edelleen parinkin NHL-seuran kanssa.

45-vuotiaan elävän ikonin nimi on pyörinyt otsikoissa läpi koko kesän, aina siitä lähtien, kun Florida Panthers päätti olla tarjoamatta hänelle jatkosopimusta. Toisin sanoen Jagrin tulevaisuudella on spekuloitu isosti, eikä mies itsekään vielä tiedä kohtalostaan.

Sen verran on kuitenkin tiedossa, että NHL:n harjoitusleireillä Jagria ei tulla missään nimessä näkemään tryout-sopimuksen turvin, vaikka moni muu konkari näihin tarjouksiin joutuukin turvautumaan. Sinällään Jagrin syy on varsin ymmärrettävä.

– En aio tarttua tryout-mahdollisuuksiin. On ylipäätään huvittavaa, että edes puhumme asiasta. 25 vuoden jälkeen kaikki tietävät, millainen pelaaja olen, Jagr toteaa huvittuneena Igor Eronkon haastattelussa.

Tällä hetkellä Jagrin tulevaisuudesta on siis tiedossa kolme seikkaa: hän ei lähde tryoutille, hän ei ole valmis lopettamaan ja neuvotteluja käydään edelleen parin NHL-seuran kanssa.

– Olen kuullut hänen leirinsä keskustelevan tällä hetkellä parin NHL-seuran kanssa. Tavoitteena on saada jotain aikaiseksi ennen NHL:n harjoitusleirien päättymistä, mutta mitään takeita tästä ei ole olemassa, The Athleticin Pierre LeBrun paljastaa.

Eronko puolestaan tietää kertoa Jagrin suhtautuvan avoimesti myös KHL-korttiin. Toistaiseksi hänen on uskottu pelaavan omistamassaan tshekkiseurassa, Kladnossa, mikäli NHL-sopimusta ei irtoa, mutta nyt tilanne saattaa olla muuttunut.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Itse asiassa koko KHL-kortti tuo tilanteeseen täysin uudenlaisen aseman, sillä Kladnosta Jagr pystyisi lähtemään missä vaiheessa tahansa rapakon taakse, mutta mikäli hän kirjoittaa KHL-sopimuksen, se tuskin on enää siinä vaiheessa mahdollista.

– Mikäli sopimusta ei kuulu aivan lähiaikoina, KHL nousee saletisti entistä voimakkaammin esille, LeBrun näkee.

Omalaatuista huumorintajuaan Jagr ei kuitenkaan tunnu menettäneen, vaikka tilanne on mikä on, sillä aiemmin tänään kerroimme tshekkilegendan ”tankotanssivideosta”, jossa hän itse vitsaili ironisesti omalla tilanteellaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.