Florida Panthersin viimeiset vuodet ovat olleet draamaa täynnä. Toissa kesänä se ”ylensi” GM:nä toimineen Dale Tallonin kiekkopuolen puheenjohtajaksi, ja nimesi hänen tilalleen Tom Rowen.

Ratkaisu herätti jo tuolloin kummastusta, sillä Panthers oli juuri voittanut Atlantin divisioonan ja edennyt ensimmäistä kertaa aikoihin pudotuspeleihin. Tämän jälkeen Rowe suoritti vielä monen monta vaihtokauppaa.

Rowen malttamattomuuden kliimaksi nähtiin jo kuitenkin kauden alussa, kun se päätti antaa kenkää päävalmentajana toimineelle Gerard Gallantille. Panthersin kauden aloitus ei ollut hyvä, mutta se ei ollut myöskään heikko, joten liikettä kritisoitiin mediassa rajusti. Etenkin siksi, kun se tapahtui niin aikaisessa vaiheessa.

Rowe siirtyi tämän jälkeen myös päävalmentajan paikalle, eikä menestys ollut tämän jälkeen yhtään sen parempaa. Panthers päättikin vapauttaa Rowen tehtävistään ja nimetä Tallonin uudelleen GM:n paikalle.

Tallon ei kritisoinut Panthersin liikkeitä missään vaiheessa, mutta viime tietojen mukaan hän ei pitänyt lainkaan siitä, mitä Rowe teki seuran peräsimessä. Nimittäin nyt mies on tehnyt jo kaksi liikettä, joissa suurimpina palasina ovat toimineet pelaajat, joille Rowe väsäsi pitkät jatkosopimukset.

Ensimmäisenä vuorossa oli Reilly Smith, jolle Rowe teki viisivuotisen jatkon, joka on arvoltaan 25 miljoonaa dollaria. Tallon lähetti Smithin jo kesäkuussa vaihtokaupan myötä kuitenkin Vegas Golden Knightsiin, mistä se sai vastineeksi neljännen kierroksen varausvuoron. Hinta oli siis kohtalaisen edullinen.

Toinen pitkä jatkosopimus Rowen aikakaudella tehtiin puolustaja Jason Demersille, jonka viisivuotisen jatkopahvin kokonaisarvo oli 22,5 miljoonaa dollaria. Myös hän sai nyt lähteä, sillä Tallon kauppasi hänet Arizona Coyotesiin saaden vastineeksi Jamie McGinnin.

Alunperin Tallonilla oli olemassa jo valmiina vaihtokauppa Demersistä, mikä olisi lähettänyt hänet Vancouver Canucksiin. Täältä pantterilauma olisi saanut paluumuuttaja Erik Gudbransonin, mutta Demers käytti tässä vaiheessa siirrot estävää pykäläänsä, sillä hän ei halunnut siirtyä Vancouveriin.

Gudbranson on pelaaja, joka kaupattiin Panthersista Canucksiin juuri Rowen aikakauden aikana. Vastineeksi seura sai hänestä tuolloin Jared McCannin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.