Florida Panthers ja Arizona Coyotes ovat tehneet hieman poikkeuksellisesti vaihtokaupan sen jälkeen, kun NHL:n harjoitusleirit ovat jo käynnistyneet.

Vaihtokaupassa Panthers luopuu kärkipuolustajiinsa lukeutuvasta Jason Demersistä ja vastineensa aavikolta Floridaan siirtyy hyökkääjä Jamie McGinn. Panthers pidättää kaupassa 12,5 prosenttia Demersin palkasta.

Panthers yritti hankkiutua Demersistä eroon jo kesän aikana, sillä seuralla oli sovittuna vaihtokauppa Vancouver Canucksin kanssa, mutta Demers hyödynsi sopimuksessaan oleva pykälää, jonka avulla hän kykeni estämään siirtonsa kahdeksaan eri NHL-seuraan; Canucks oli siis yksi näistä.

Vaan nyt 29-vuotiaan puolustajan kauppa on totista totta ja hän on parin viikon päästä käynnistyvällä NHL-kaudella muun muassa Antti Raannan joukkuekaveri aavikolla.

Demers pelasi viime kaudella Panthersin paidassa 81 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 9+19=28. Kokonaisuudessaan hän on pelannut NHL-urallaan 504 runkosarjaottelua, tehipistein 37+134=171.

Floridaan suuntaava McGinn on Demersin tavoin 29-vuotias peluri, joskin hän viihtyy laiturin tontilla. Viime kaudella McGinn teki 72 runkosarjaotteluun pisteet 9+8=17 ja ylipäätään NHL:ssä hänelle on kertynyt 522 runkosarjaottelua tehoin 100+84=184.

Kaksikosta Demersin sopimus on voimassa peräti vuoteen 2021 saakka, 4,5 miljoonan dollarin cap hitillä, josta tosin Panthers maksaa myös jatkossa osan. Sen sijaan McGinnin 3,33 miljoonan dollarin vuositulot kilahtavat kassaan ”vain” kesään 2019 saakka.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.