NHL:n uusi trendi on tehdä nuorille pelaajille jättimäisiä jatkosopimuksia heti tulokaspahvin umpeuduttua.

Esimerkiksi Connor McDavid teki kahden kauden perusteella kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 100 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi hänen seurakaverinsa Leon Draisaitl tienaa seuraavat kahdeksan kautta 8,5 miljoonaa dollaria vuodesta.

Seuraavana vuorossa on mitä luultavimmin Boston Bruinsin David Pastrnak, jonka jatkon suuruus tulee mitä luultavimmin pyörimään 7-8 miljoonan dollarin hujakoilla.

Väliin on kuitenkin mahtunut yksi hiukan pienemmän luokan sopimus, joka on kuitenkin NHL-tasolla merkittävä pahvi. Nimittäin New Jersey Devilsin riveissä edelliset kolme kautta pelannut puolustaja Damon Severson on tehnyt seuran kanssa kuusivuotisen jatkon, joka on arvoltaan 25 miljoonaa dollaria.

Se siis takaa kanadalaispuolustalle noin 4,166 miljoonan dollarin vuositulot, jotka tekevät hänestä seuran toiseksi parhaiten palkitun puolustajan heti Andy Greenen jälkeen.

Merkittävää Seversonin sopimuksessa on se, että hän on pelannut urallaan vasta 203 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt tehot 9+60. Hän on toki Devilsille tärkeä palanen, sillä esimerkiksi viime kaudella hän pelasi seuran linjoilla ottelua kohden yli 20 minuuttia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.