NHL:n päätös olla osallistumatta ensi vuoden talviolympialaisiin vaikuttaa ehdottomalta päätökseltä, eikä sitä voida enää pyörtää. Päätös luonnollisesti sai NHL-fanit raivon partaalle, mutta minkäs teet – NHL on bisnestä ja aika tarkoittaa rahaa.

Tästäkin huolimatta eräs pelaaja on väläytellyt jo pitkään mahdollisuudella, että hän osallistuisi olympialaisiin NHL:n päätöksestä huolimatta. Kyseinen herra tottelee nimeä Alexander Ovechkin, jonka ylpeys omaa maajoukkuettaan kohtaan hakee vertaistaan.

Hän on jopa saanut jo Washington Capitalsin omistajaportaalta luvan osallistua olympialaisiin, mutta valitettavasti tätä kovaa päätöstä ei tulla koskaan näkemään.

Nimittäin turnauksen järjestävä taho, kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF, on nyt kertonut, että Ovechkin ei voi osallistua turnaukseen omasta tahdostaan. IIHF:n johtajana toimiva Rene Fasel nimittäin kertoi venäläislehdelle, että se ei käy päinsä.

– Meillä on NHL:n kanssa suullinen sopimus toistemme keskinäisestä kunnioittamisesta. Jos otamme huomioon, että Ovechkinilla on voimassa oleva sopimus Washingtonin kanssa, hän ei voi pelata, Fasel kertoi venäläissivusto Sport-Ekspressin mukaan.

Täten näyttääkin jo lähes sataprosenttisen varmalta, että maiden joukkueet tulevat rakentumaan Euroopassa sekä Pohjois-Amerikan alasarjoissa kiekkoilevista pelaajista. Se antaa luonnollisesti etenkin eurooppalaisille maille mahdollisuuden taistella turnauksen voitosta, joten tältä osin olympialaisten jääkiekkoturnaus tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.