NHL:n taustalla jyllää valtava markkinointikoneisto, jonka tarkoituksena on houkutella NHL-otteluihin yhä vain enemmän porukkaa, ja saada myös tv:n ääreen enenevässä määrin ihmisiä.

Kokouksia pidetään kauden aikana valtava määrä, mutta joskus NHL joutuu tukeutumaan kaikista yksinkertaisimpaan apuriin, eli itse kohderyhmään. Tällä kertaa liigan tarkoituksena on houkutella ”perheeseen” yhä enemmän nuoria faneja, koska onhan se karu fakta, että heissä on minkä tahansa asian tulevaisuus.

Siksi NHL kutsuikin toimistolleen New York Rangers -fani Sabrinan, joka ehdotti NHL:lle esimerkiksi perheystävällisiä lippupaketteja, lapsille suunnatun jääkiekkoon liittyvän tietovisan, joka löytyisi internetistä sekä lapsille suunnatun jääkiekkosovelluksen, jonka myötä nuoremmat fanit pääsisivät helpommin lajiin sisälle.

Hyviä ideoita siis, pakko myöntää. Ja ai niin, Sabrina on 11-vuotias ja hän aloittaa kuudennen luokkansa tänään keskiviikkona.

– Kun sain tavata niin paljon erilaisia ihmisiä, jotka ottivat ideani tosissaan ja kysyivät minulta kysymyksiä, esityksen pitäminen oli todella erityistä, Sabrina kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Kyseessä ei myöskään ollut mikään NHL:n markkinointitempaus, sillä mukana kokouksessa olivat muun muassa liigan komissaari Gary Bettman, liigan markkinointijohtaja Heidi Browning sekä NHL:n varakomissaari Bill Daly.

Sabrinan saavutus oli myös loistava esimerkki siitä, miksi ikinä ei saa lakata yrittämästä. Kaikki alkoi siitä, kun tytön äiti näki Wall Street Journalissa Browningin kommentteja koskien sitä, miten NHL haluaisi kasvattaa fanikuntaansa erityisesti lasten keskuudessa.

– Äitini ehdotti, että kirjoittaisin hänelle kirjeen ja keksisin joitakin ideoita, minkä jälkeen katsoisin mitä mieltä hän niistä on. Siitä se kaikki lähti.

– Minä luulin, että se ei tuottaisi mitään. Korkeintaan jonkun vastauksen, jossa kerrottaisiin, että ”kiitos kaikista ideoistasi” ja joitakin tarroja.

 

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.