Viime kausi oli Vancouver Canucksille erityisen hankala, sillä se oli pisteiden valossa -Colorado Avalanchen jälkeen – koko NHL:n huonoin seura. Kanadalaisseura onnistui keräämään kauden aikana vain 69 pistettä.

Heikosti se meni myös Canucksin tähtikaksikolta, Daniel ja Henrik Sediniltä. Daniel nimittäin saalisti 82 ottelussa 14 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä, joka oli hänen huonoin saldonsa sitten kauden 2002-03, kun hän teki 31 kamppailuun tehot 14+17.

Henrikillä kulki hiukan paremmin, sillä hänen saldonsa 82 ottelusta oli 15+35 (50), mutta kovinkaan lujaa ei mennyt myöskään hänellä.

Kun kaksoset tapasivat seuran uuden päävalmentajan, Travis Greenin, ensimmäistä kertaa, oli hänen viestinsä ruotsalaisille selvääkin selvempi.

– Ensimmäisessä tapaamisessamme Travis Green kertoi, että emme olleet viime vuonna tarpeeksi hyviä. Me tulemme hyödyntämään tämän, sillä pidimme siitä, jos olemme täysin rehellisiä. Hän pitää meitä tilivelvollisina, Daniel kertoi Sportsnetin 650:lle.

Daniel kuitenkin kertoi, että kaksoset ei pidä koskaan mitään itsestäänselvyytenä. Nöyryyttä pitää löytyä jo harjoitusleiriltä asti, mistä myös nuoremmat pelaajat saisi ottaa oppia.

– Minä ja Henrik tulemme joka vuosi harjoitusleirille sillä mielellä, että emme ajattele pääsevämme joukkueeseen. Meidän on tehtävä siellä kovaa työtä ja tulla sinne hyvässä kunnossa. Meidän on myös oltava valmiita harjoitusotteluihin. Se on aina ollut meidän mielentilamme. Niin se olisi oltava myös nuoremmilla pelaajilla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.