Jaromir Jagrin mukana on kulkenut yksi huhu koko kesän ajan: häntä on viety kanadalaisseura Calgary Flamesiin.

Tällä hetkellä tshekkilegendan tilanne vaikuttaakin siltä, että mikäli hän saa ennen kauden alkua takataskuunsa NHL-sopimuksen, toteutuu se joko Flamesissa tai paikallisvastustaja Edmonton Oilersissa.

Kyseessä on siis kaksi seuraa, joihin Jagr on yhdistetty jo pitkään ja ennen kaikkea Flames on ollut pinnalla tasaisin väliajoin. Yksi hänet liekkipaitoihin yhdistävä tekijä on albertalaisseuran päävalmentaja Glen Gulutzan, joka on valmentanut 45-vuotiasta hyökkääjää jo aiemminkin tämän vanhoilla päivillä.

Tämä tapahtui työsulkukaudella 2012-13, kun Jagr valitsi tuolloin osoitteekseen Dallas Starsin, joskin hän siirtyi kesken kauden Boston Bruinsiin. Hän pelasi tähtipaidoissa 34 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 14+12=26, mutta päätyi kauppatavaraksi teksasilaisseuran heikon menestyksen vuoksi.

Gulutzan kommentoi jo viime kauden aikana kokemuksiaan Jagrin suhteen ja nyt niistä onkin päätelty, että ainakin hän olisi suopea tshekki-ikonin hankinnalle.

– Kun valmensin häntä… No ennen kaikkea hän ei ollut niin nopea kuin hän oli ollut, mutta samaan aikaan hän on yhä edelleen vahvempi kiekollisena kuin suurin osa tässä liigassa pelaavista pelaajista, Gulutzan paalutti NHL.com:lle.

– Mutta ehkä kaikkein vaikuttavin asia minun näkökulmastani, niiden huikeiden fyysisten ominaisuuksien ohella, oli hänen peliälynsä, joka on täysin omaa luokkaansa. Muistan meidän istuneen alas Dallasissa, katsoneen joitain videoita (hänestä) ja koko valmennusjohtomme reaktio oli ”Herranjestas, miten ihmeessä hän teki tuon?”…

– Hän osaa tehdä maaleja, hän osaa syöttää, hän taitaa sen kaiken… Nähdäkseni nämä ominaisuudet ovat antaneet hänelle mahdollisuuden pelata edelleen, kuten myös hänen uskomaton intohimonsa lajia kohtaan.

NBC Sportsilla pohditaankin yhtä asiaa: onko lupaavan Sam Bennettin, joka on toistaiseksi iskenyt NHL-urallaan 159 runkosarjaotteluun tehot 31+32=63, jatkosopimusneuvottelut estäneet sopimuksen tekemisen Jagrin kanssa?

Flamesilla on nimittäin palkkakaton alla tilaa 7,1 miljoonan dollarin edestä ja ennen kuin he ovat saaneet Bennettin uuden sopimuksen mukaan laskuihin, heidän on mahdotonta tietää, minkä verran heillä olisi rahaa käytettävänään Jagrin sopimukseen.

Kaikesta päätellen ennen sitä hetkeä, kun Bennett allekirjoittaa jatkosopimuksen, on turha odotella mitään Flamesin ja Jagrin suhteen. Mutta allekirjoitushetken jälkeen saattaa tapahtua nopeastikin ja suurella todennäköisyydellä seuran GM:nä toimivalle Brad Trelivingille jää riittävästi rahaa Jagrin hankintaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.