Useilla NHL-seuroilla on ollut tänä kesänä ongelmia päästä yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta nuorten ja uusien tähtiensä kanssa.

Kerroimme jo aiemmin tänään Detroit Red Wingsin Andreas Athanasioun, joka on rajoitettu vapaa agentti, saaneen sopimustarjouksen KHL:stä ja myös pohtivansa vakavasti siirtoa Venäjälle.

Tiettävästi hän ei ole kuitenkaan ainoa nuori tähtipelaaja, joka miettii vastaavaa, sillä vancouverilaisen NEWS 1130 Sportsin toimittaja Rick Dhaliwal, joka alun perin paljasti Athanasioun KHL-kytköksen, kertoo lisää huolestuttavia uutisia.

– Olen kuullut, että useampi kuin yksi rajoitettu vapaa agentti pohtii Eurooppaa ja Venäjää, Dhaliwal kirjoittaa Twitter-tilillään.

Athanasioun ohella rajoitettuja vapaita agentteja ovat muun muassa sellaiset nuoret tähdet, kuin David Pastrnak, Bo Horvat, Josh Anderson, Alexander Wennberg, Sam Bennett ja Damon Severson.

Mikäli jotkut näistä edellä olevista nimistä kuuluvat näiden Dhaliwalin mainitsemien ”useamman kuin yhden” pelaajan joukkoon, on tilanne NHL:n kannalta todella nolo ja paha.

– Alkavatko Vancouver Canucks -fanit olla huolestuneita Bo Horvatin tilanteesta, hän jatkaa twiitissään.

NHL:n rajoitetut vapaat agentit:

Arizona Coyotes: Anthony Duclair
Boston Bruins: David Pastrnak
Calgary Flames: Sam Bennett, Brett Kulak, Tyler Wotherspoon
Colorado Avalanche: Nikita Zadorov
Columbus Blue Jackets: Josh Anderson, Alexander Wennberg
Detroit Red Wings: Andreas Athanasiou, Robbie Russo
Minnesota Wild: Marcus Foligno
New Jersey Devils: Damon Severson
St. Louis Blues: Petteri Lindbohm
Toronto Maple Leafs: Connor Brown
Vancouver Canucks: Bo Horvat

Kuten jokainen varmasti näkee edellä olevasta listasta, rajoitettuina vapaina agentteina on enää tässä vaiheessa lähes yksinomaan vain todella kovia nimiä. Mikäli siis heidän joukostaan löytyy KHL:ään ja/tai Eurooppaan lähtijöitä, tilanne on mille tahansa pelaajansa menettävälle seuralle lähes katastrofaalinen.

Toisaalta taas olympialaisten näkökulmasta katsottuna se toisi entisestään mielenkiintoa ilman NHL-pelaajia pelattavaan olympiaturnaukseen.

Jonkun edellä mainitun pelaajan päätyminen NHL:n ulkopuolelle tarkoittaisikin sitä, että olympialaisiin saataisiin todellisia NHL-tähtiä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.