Osa NHL-faneista pettyi, osa taasen iloitsi, kun KHL-supertähti Ilya Kovalchuk päätti jäädä vielä ainakin yhden kauden ajaksi maailman kakkosliigaan, SKA Pietarin riveihin.

Liikenne KHL:stä oli kuitenkin muiden tähtien osalta vakuuttavaa, sillä esimerkiksi Vadim Shipachyov siirtyi Vegas Golden Knightsiin ja Evgeny Dadonov Florida Panthersiin. Toki myös NHL:stä on lähtenyt pienemmän marginaalin pelaajia KHL:ään, viimeisimpänä Alexey Marchenko (CSKA Moskova) sekä Quinton Howden (Dinamo Minsk).

Nyt taasen eräs hitusen suuremman luokan pelaaja on loikkaamassa KHL:stä NHL:ään, sillä Florida Panthers on antamassa try out -mahdollisuuden puolustaja Nikolai Beloville. Mies kiekkoili viime kaudella Traktor Chelyabinskin riveissä, mitä ennen hän edusti muun muassa SKA Pietaria ja Ak Bars Kazania.

Belov onkin Dadonoville tuttu pelaaja, sillä he pelasivat Pietarissa samaan aikaan. Vaikka asiaan ei olekaan saatu virallista vahvistusta, on hyvin oletettavaa, että Dadonov on avittanut Panthersia päätöksessä.

Belovilla ei tule olemaan helppo urakka murtautua Panthersin kokoonpanoon, sillä se pitää jo valmiiksi sisällään Jason Demersin, Aaron Ekbladin, Michael Mathesonin, Alex Petrovicin, Mark Pysykin sekä Keith Yandlen.

30-vuotiaalla venäläispuolustajalla on kuitenkin omat mahdollisuutensa raivata tiensä pantterimiehistöön esimerkiksi seiskapakkina, joka avaa hänelle peliaikaa loukkaantumisen sattuessa.

Belov on pelannut KHL:ssä Kazanin, Pietarin ja Traktorin lisäksi Neftekhimik Nizhnekamskin riveissä. Runkosarjaotteluita maailman toiseksi parhaasta kiekkoliigasta hänellä on tilillään 394 kappaletta (30+54).

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.