Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen saavutti tulokaskaudellaan jotain sellaista, mitä ei olla nähty kanadalaiskaupungissa 18 vuoteen.

22-vuotias suomalaislaituri pelasi tulokaskaudellaan 73 runkosarjaottelua ja paukautti niissä tehot 18+10=28. Hänen maalimääränsä oli nimenomaan se harvinaislaatuinen asia, sillä yksikään Canadiens-peluri ei ollut tulokkaana yltänyt kyseiseen saavutukseen yli 18 vuoteen.

Lehkonen kuitenkin vähättelee saavutustaan perisuomalaiseen sävyyn TS:lle antamassaan haastattelussa.

– No, ehkä se kertoo enemmän siitä, että Montrealissa oli pitkään heikompia kausia, suomalainen pohtii Turun Sanomille.

Hän kuitenkin paljastaa olevansa positiivisesti yllättynyt 18 iskemästään maalista ja niin on varmasti jokainen muukin – jo se, että hän marssi suoraan SHL:stä NHL:n perinteikkäimmän seuran pelaavaan kokoonpanoon, pelaamatta otteluakaan farmissa, yllätti monet.

– Olihan 18 maalia kieltämättä itselleni positiivinen yllätys. Huomasin, että pystyn tekemään maaleja NHL:ssäkin. Mutta kyllä minulle silti jäi vähän hampaankoloon, sillä tiedän pystyväni vielä parempaankin.

Montrealissa Lehkonen on päässyt kokemaan jotain sellaista, mistä jokainen jääkiekkoilija haaveilee. Kanadalaiskaupunki on kenties jääkiekon osalta maailman intohimoisin ja vastaavaa tunnelmaa, oli se sitten kaukalossa tai kaduilla, saa hakemalla hakea.

– Olen viihtynyt Montrealissa todella hyvin. On mahtavaa pelata ja asua niin kiekkohullussa kaupungissa. Ero voitetun ja hävityn pelin välillä on siinä kaupungissa valtava, ja minulle se sopii.

Lehkonen toteaa myös kansalaisuutensa olevan pelkästään positiivinen juttu.

– Montrealissa pidetään suomalaisista pelaajista, mikä on Saku Koivun ansiota. On huimaa, millaisen aseman Saku pystyi siellä saavuttamaan. Minultakin kysellään jatkuvasti edelleen Sakusta.

Ensi kaudeksi Lehkosta on kaavailtu jopa seuran uuden tähden Jonathan Drouinin rinnalle, puhumattakaan suomalaishyökkääjän uskomattomasta kesätreenistä, joten häneltä voidaan eittämättä odottaa vielä viime kauttakin parempia suorituksia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.