Maalivahdin rooli NHL:ssä on siitä mielenkiintoinen, että kaikki on lopulta kiinni siitä, miten aloitat kautesi. Jos kausi starttaa heikosti, on sinun takanasi toinen kaveri, joka odottaa kuumeisesti pääsevänsä todistamaan oman tasonsa.

Toki todellisilla tähdillä ei ole tätä hätää, sillä jo pelkästään suurien palkkalappujen vuoksi he saavat useita eri mahdollisuuksia. Jos olet kuitenkin ns. ”rivimies” tai ”tavallinen kuolevainen” ja aloitat kautesi heikosti, tulet tippumaan nokkimisjärjestyksessä hyvin helposti alaspäin.

Alla onkin nyt kaksi maalivahtia, joilla on olemassa juurikin tämä riski.

Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets

Hellebuyck toimi Jetsin aloittavan maalivahtina viime kauden ajan, sillä hän pelasi sesongin aikana 56 ottelua (53 starttia), joissa hän tilastonsa olivat 90,7/2.89, jotka ovat nykypäivän NHL:ssä luvattoman heikot aloittavalle maalivahdille.

Jets hankki kaikenlisäksi kesän vapailta markkinoilta riveihinsä kokeneen Steve Masonin, joten kilpailutilanne Winnipegissä on täydellisen erilainen, kuin viime kaudella.

Hellebuyck tulee takuuvarmasti saamaan kauden aikana omat mahdollisuutensa, mutta tällä kertaa haaste nousta ykköseksi on huomattavasti suurempi, kuin viime kaudella.

Brian Elliott, Philadelphia Flyers

Elliott oli nimellisesti vielä todellinen tähtivahti kaksi kautta sitten, kun hän pelasi St. Louis Bluesin riveissä. Hänen tilastonsa 42 runkosarjaottelusta olivat nimittäin 93/2.07, joten kun hän siirtyi viime kesänä Calgary Flamesiin, olivat odotukset häntä kohtaan valtavan kovat.

Pääasiassa Elliott esiintyi liekkipaitojen maalinsuulla hyvin, sillä hän pelasi 49 ottelua (26 voittoa) tilastoin 91/2.55. Se ei kuitenkaan ollut Flamesille tarpeeksi, joka ei tehnyt miehen kanssa enää jatkosopimusta. Seuraavaksi hän torjuukin kiekkoja Philadelphia Flyersin maalinsuulla.

Elliottin kohdalla on kuitenkin otettava huomioon, että kun hän pelasi Bluesissa, oli hänen edessään maailmanluokan puolustus. Samaa voitaneen sanoa myös Flamesista, joskaan se ei ole verrattavissa Bluesin vastaavaan.

Tällä kertaa hän joutuu kuitenkin kapean ja epävarman alakerran taakse, joten Elliott tulee vastaanottamaan huomattavasti enemmän laukauksia, kuin menneinä kausina. Se, miten mies on tähän valmiina tulee määrittämään sen, nouseeko hän Michal Neuvirthin ohi ykköseksi, vai jämähtääkö kanadalainen virkaveljensä taakse.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.