Los Angeles Kingsin paidassa kahdesti Stanley Cupia juhlinut Dwight King, joka osui nimensä puolesta kalifornialaisseuraan, kuin nenä päähän, jatkaa pelaajauraansa KHL:ssä.

Kesken viime kauden Kuninkaallisista Montreal Canadiensiin kaupattu King, jonka NHL-sopimus päättyi tänä kesänä, on solminut Avtomobilist Yekaterinburgin kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

King pelasi viime kaudella Kingsin ja Canadiensin paidoissa yhteensä 80 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 9+7=16. Lisäksi hän oli mukana kaikissa Montrealin kuudessa pudotuspeliottelussa, joissa hän jäi tehoitta.

28-vuotiaan voimahyökkääjän NHL-uran kohokohdat on nähty Kings-paidassa. Hän voitti seuran väreissä Stanley Cupin vuosina 2012 ja 2014, ollen erittäin tärkeä syvyyspelaaja joukkueelleen. Ensimmäisenä mestaruuskeväänä hän nakutti 20 otteluun pisteet 5+3 ja kaksi vuotta myöhemmin pistesaldo 26 ottelusta oli 3+8=11.

NHL:n runkosarjassa hän on parhaimmillaan (2013-14) tehnyt tehot 15+15=30, mutta pari viime kautta ovat sujuneet hieman vaisummissa merkeissä.

Kaiken kaikkiaan King on pelannut NHL:ssä 365 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt tehopisteet 53+56=109. Pudotuspeleissä hänet on nähty 75 ottelussa, pistein 10+15=25.

King on potentiaalinen ehdokas Kanadan olympiajoukkueeseen, joka joutuu selviytyä Pyongchangin olympialaisista ilman NHL-pelaajia. Saattaakin olla, että juuri tämä aspekti vaikutti hänen päätökseensä lähteä KHL:ään, sen sijaan, että hän olisi jäänyt odottamaan esimerkiksi tryout-kutsua joltain NHL-seuralta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.