NHL:n kesä on tarkoittanut monen muun asian ohella sitä, että maalivahdit ovat käyneet maalauttamassa tulevan kauden maskinsa uuteen uskoon.

Osa, kuten Roberto Luongo on tehnyt tämän vain vaihtelun vuoksi, kun taasen esimerkiksi Marc-Andre Fleury tarvitsi uuden maskin siirtyessään uuteen seuraan, Vegas Golden Knightsiin.

Maskit ovatkin jääkiekkokaukaloiden taideteoksia, sillä yleensä maalivahdit maalauttavat kypäräänsä itselleen tärkeitä asioita, tai jotakin seuraan viittaavaa. Näin on tehnyt nyt myös suomalaisvahti Antti Raanta, joka siirtyi kesällä New York Rangersista Arizona Coyotesiin.

Raannan uusi maski on väritykseltään samaa maailmaa, kuin Coyotesin peliasu. Taustalta löytyy muun muassa Arizonan aavikkoa kaktuksien muodossa. Maskin etuosaa komistaa sen sijaan villin lännen höyryveturi, jonka kyljessä on Raannan pelinumero 32.

Höyryveturin kuskina nähdään sen sijaan Lucky Luke -sarjakuvista tuttu hahmo, Lucky Luken uskottu koira, Rantanplan.

Kyseessä ei kuitenkaan suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun sarjakuva-hahmo nähdään Raannan maskissa. Rantaplan nimittäin komeili suomalaisvahdin kypärässä jo hänen New York Rangers -aikoina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.