Florida Panthersin kokenut kanadalaisvahti Roberto Luongo on tullut tunnetuksi yhtenä NHL:n värikkäimmistä pelaajista.

Milloin kyse on siitä, miten hän vaatii Jaromir Jagria kasvattamaan takatukan takaisin, milloin tiukasta kannanotosta puhuttavaan aiheeseen – niin tai näin, Luongo tuo valtavan määrän väriä taalakaukaloihin ja on siten yksi NHL:n mielenkiintoisimmista persoonista.

Mitä sitten tulee hänen varusteisiinsa, ja erityisesti vuosien varrella hänen päässään nähtyihin maskeihin, on hän itse asiassa yllättävän usein suosinut yksinkertaisuutta. Toki matkan varrella on mahtunut myös melkoisen hirveitä värisotkuja ja kokonaisuudessaan hänen maskeissaan ei ole ollut juuri ulkonäöllisesti kehumista.

Myöskään ne yksinkertaisemmat maskimaalaukset eivät ole saaneet aikaan mitään kaikkien ihailemaa jackpotia, mutta nyt itse asiassa ollaan todella lähellä sitä – Luongon ensi kauden maski noudattaa edelleen sitä samaa yksinkertaisuutta, mutta se on myös kertakaikkisen upea.

CCM Goalie

@CCMGoalie
Some more! Here's @strombone1's new mask!

38-vuotiaan konkarin uusi maski pitää sisällään ainoastaan kolme väriä: valkoisen, kultaisen ja merivoimien sinisen. Kun valkoista pintaa lähtee katsomaan oikein tarkasti, maski pitää sisällään yllättävänkin paljon erilaisia yksityiskohtia.

Valitettavaa sen sijaan on se, että Luongo jatkaa edelleen samalla maskimerkillä, joka näyttää siltä kuin koko kypärä olisi aivan liian pieni kanadalaisvahdin päähän. Kaikesta huolimatta se on törkeän hieno, etenkin, kun toisessa sivussa oleva pantteri muistuttaa enemmän Florida Panthersin vanhaa kuin uutta logoa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.