Kuka muistaakaan viime vuoden kesäkuun 29. päivän, kun koko NHL-maailma kääntyi päälaelleen? Kyseinen päivä piti nimittäin sisällään kaksi suurta vaihtokauppaa.

Se miten valtavasta päivästä oli kyse kertoo paljon jo se, että supertähti Taylor Hallin kauppaaminen ei ollut edes päivän puhutuin aihe. Tämä kunnia meni nimittäin Montreal Canadiensin ja Nashville Predatorsin suuntaan, jotka vaihtoivat päikseen PK Subbanin ja Shea Weberin.

Mutta nyt puhutaan siitä, kuinka Edmonton Oilers kauppasi Hallin New Jersey Devilsiin, saaden vaihdossa ainoastaan puolustaja Adam Larssonin. Tai oikeastaan puhutaan tarkemmin siitä, miten Hallin kausi meni ja mitä on kenties odotettavissa ensi kauden aikana.

Hall pelasi Devilsin riveissä 72 ottelua, joissa hän iski 20 maalia ja yhteensä 53 tehopistettä. Ei siis surkeat lukemat, mutta vieläkin parempaan olisi varaa.

Sen suhteen miten ja kenen kanssa Hall kuitenkin pelasi, oli hyökkääjältä kova saavutus. Devilsin riveissä ei nimittäin ollut viime kaudella kuin yksi aidosti toimiva trio; Hall, Travis Zajac ja Kyle Palmieri.

Mutta koska muun joukkueen pelaaminen sakkasi turhankin usein, peluutti päävalmentaja John Hynes kyseistä kolmikkoa yhdessä vain harvakseltaan, yleensä otteluiden aluissa tai lopuissa.

Tämä taasen söi Hallilta paljon tehoja pois, mutta ensi kaudella asiat ovat ainakin paperilla toisin. Devils nimittäin on vahvistunut kesän aikana muun muassa Nico Hischierillä, Brian Boylella sekä Marcus Johansonilla.

Ainakin oletettavasti tämä kolmikko tulee tasapainottamaan Devilsin hyökkäyspelaamista, ja päävalmentaja Hynesille on enemmän vaihtoehtoja käytettävissään. Se taasen tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että myös Hall löytää itsestään jälleen tasaisuuden.

Kaikki on paremmin toisella kaudella

Koska Devils on vahvistanut hyökkäyosastoaan kuluvan kesän aikana, tarkoittaa se Hallin osalta myös sitä, että nyt hänen harteillaan on vähemmän paineita.

Suurimmat katseet kohdistuvat etenkin alkukaudesta ykkösvaraus Nico Hischieriin, joten tämän osalta Hall saa olla rauhaksiin. Myös esimerkiksi Johanssonia tullaan seuraamaan tarkasti, sillä hänen viime kautensa oli todellinen nappisuoritus.

Samalla Hall saa yhdistettyä voimansa juuri Zajacin ja Palmierin kanssa yhä vain useammin, ja jos viime kautta katsellaan, tarkoittaa se Hallin tehojen kannalta ainoastaan hyviä asioita.

Hall on toki kaikesta huolimatta Devilsin hyökkäyksen ykköspyssy, mutta koska seura on vahvistunut kesällä paljon, ei kaikki ole enää Hallin vastuulla.

Lisäksi Hall tiedostaa varmasti myös sen faktan, että Devilsillä on ensi kaudella loistavat mahdollisuudet pudotuspeleihin. Se on samalla myös asia, jota Hall ei ole koskaan päässyt vielä urallaan kokemaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.