Pelaajat, valmentajat ja johtokunnat tietävät, ettei kesällä pelatut ottelut kerro paljoakaan siitä, miten syksyllä alkava oikea kausi tulee menemään.

– On kesä, Yhdysvaltojen valmentaja Bob Motzko sanoi.

– Kukaan urheilija ei ole täällä parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Kuitenkin moni nuori tulevaisuuden lupaus vakuutti kahdeksan päivää kestäneessä World Junior Summer Showcase-turnauksessa, jossa jokaisen tavoitteena on päästä vuodenvaihteessa pelattaviin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin.

NHL listasi kymmenen turnauksen vakuuttavinta pelaajaa aakkosjärjestyksessä:

Lias Andersson, F, Ruotsi (New York Rangers)

Lias Andersson teki kolme maalia viidessä ottelussa, joista kaksi tuli Yhdysvaltoja vastaan keskiviikkona. Ruotsalaishyökkääjä edusti maataan jo viime vuoden U20-MM-kisoissa, mutta tulevissa kisoissa hänen odotetaan toimivan johtavassa roolissa.

– Lias oli täällä jo viime vuonna ja pelasi hyvin, mutta ei niin hyvin kuin tänä kesänä, Ruotsin päävalmentaja Tomas Monten kertoi.

– Lias on pelaaja, joka antaa jäällä aina kaikkensa. Hän on avainroolissa joukkueessasi. Tarvitsemme johtajuutta ja sellaista työmoraalia jäälle.

Rasmus Dahlin, D, Ruotsi (2018 varaustilaisuus)

Tulevan varaustilaisuuden odotettu kärkinimi, Rasmus Dahlin, pelasi turnauksessa vain kaksi ottelua sairastumisen takia, mutta näytti huimaa luisteluosaamistaan sekä kiekonkäsittelytaitojaan. Hän ei myöskään kaihtanut fyysistä pelaamista.

– Meille hän on kahden suunnan puolustaja, Monten kertoi.

– Hänet tullaan aina muistamaan kiekonliikutustaidoista ja luistelustaan. Hän teki muutamia hienoja pelejä myös siniviivalla. Me pidämme Rasmusta pelaajana, joka pystyy pelata kummassakin päässä. Hän tulee pelaamaan meille myös alivoimalla. Uskon, että hänestä tulee kokonaisvaltainen puolustaja.

Adam Fox, D, USA (Calgary Flames)

Adam Foxia käytettiin viime vuoden MM-kisoissa vain hyökkäävässä roolissa, mutta kesäturnauksessa hän osoitti luotettavuudensa myös puolustuspäässä. Hänestä voisi tulla Charlie McAvoyn kaltainen kokonaisvaltainen puolustaja Yhdysvalloille. Fox teki 9 tehopistettä (3+6) viidessä ottelussa.

– Hän on vienyt pelinsä seuraavalle tasolle, Motzko kuvaili.

– Viime vuonna käytimme häntä vain hyökkäystilanteissa. Nyt hän kykenee pelaamaan missä tilanteessa tahansa 60 minuutin ajan. Kyseessä on melko erityislaatuinen pelaaja. Me kaikki tiedämme hänen hyökkäystaitonsa, mutta hän kykenee hoitamaan myös vaikeita minuutteja.

Carter Hart, G, Kanada (Philadelphia Flyers)

Carter Hart näytti samalta varmalta maalivahdilta, joka johdatti Kanadan finaaleihin viime vuoden MM-kisoissa. Vaikka kyseiset MM-kisat päättyivätkin lopulta kirvelevään finaalitappioon, ei Hart ole antanut sen häiritä hänen kehittymistään.

– En usko, että viime vuosi tulee häiritsemään häntä, Kanadan valmentaja Dominick Ducharme kertoi.

Quinton Hughes, D, USA (2018 varaustilaisuus)

Quinton Hughesin dominantti luistelu, näkökyky ja kiekonkäsittelytaito oli nähtävissä aina hänen astuessaan jäälle. Lupaava puolustaja iski kaksi maalia ja viisi tehopistettä viiteen otteluun.

– Hän on todella erityinen pelaaja, Fox kuvaili joukkuekaveriaan.

– Hän on todella viisas pelaaja, joka omaa hurjasti taitoa. Hän on todella dynaaminen. Hänellä on kyky muuttaa koko peli yhden vaihdon aikana.

Jordan Kyrou, F, Kanada (St. Louis Blues)

Jordan Kyrou toi jäälle nopeutta ja energiaa lähes jokaisessa vaihdossa. Hyökkääjälupaus pelasi parhaan ottelunsa perjantaina Ruotsia vastaan tehdessään ottelussa tehot 2+1. Hän teki yhteensä neljä maalia kolmessa pelaamassaan ottelussa.

– Hänellä on todella hyvät tavat, Ducharme kertoi.

– Hän tekee pieniä asioita, jotka estävät kiekonmenetyksiä. Hänellä on tarpeeksi nopeutta ja taitoja tehdä niitä.

Timothy Liljegren, D, Sweden (Toronto Maple Leafs)

Liljegren missasi viime vuoden MM-kisat mononukleoosin takia, mutta terveenä hän tekee kaikkensa tilaisuuden eteen. Puolustaja teki neljä tehopistettä (2+2) ja laukoi 17 kertaa maalia kohti viidessä pelissä.

– Olen terve ja tunnen oloni hyväksi, Liljegren kertoi.

– Olen treenannut jäällä nyt muutaman viikon ja se tuntuu hyvältä. Odotan innolla ensi kautta.

Casey Mittelstadt, F, USA (Buffalo Sabres)

Mittelstadt jakoi koko turnauksen pistepörssin voiton Foxin kanssa yhdeksällä tehopisteellä (3+6). Sabresin huippulupaava hyökkääjä dominoi joka ottelussa, ja hänen Logan Brownin ja Kailer Yamamoton kanssa muodostama ketjunsa oli suorastaan räjähtävä.

– Missä tahansa olen, haluan olla yksi tärkeimmistä pelaajista ja tehdä paljon pelejä jäällä, laitahyökkääjä kertoi.

– Siinä olen mielestäni paras.

Brady Tkachuk, F, USA (2018 varaustilaisuus)

Brady Tkachuk, F, U.S. (2018 draft eligible)

Tkachuk oli hyökkäyspäässä kuin murskaava pallo tehden viisi tehopistettä (1+4) viidessä ottelussa.

– Hän pelaa peliä hurjalla tasolla ja suurella energialla, Motzko kertoi.

– Voit huomata, että voimaantuessaan hänestä tulee pelaaja, jota vastaan ei ole hauska pelata. Hän on luja, hän taklaa ja hänellä on hyvä pelisilmä. Hänestä tulee parempi ja parempi. Hän on sen tyyppinen pelaaja, jonka haluat joukkueeseesi.

Juuso Välimäki, D, Suomi (Calgary Flames)

Välimäki keräsi turnauksessa vain yhden syöttöpisteen, mutta laukoi yhteensä 18 kertaa maalia kohti. Puolustajalupausta peluutettiin jokaisessa tilanteessa ja hänet on nimetty jo nyt Suomen kapteeniksi tuleviin MM-kisoihin.

– Hänessä on suuria johtajaominaisuuksia, Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas kertoi.

– Hän ottaa vastuun kaukalossa, puolustaa hyvin ja tekee viisaita päätöksiä kiekon kanssa. Hän on johtaja ja me tarvitsemme hänenkaltaisia pelaajia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.