Florida Panthers varasi kesän 2014 draftin ensimmäisenä pelaajana puolustaja Aaron Ekbladin, eikä nuorukainen pettänyt debyyttikaudellaan. Hän nimittäin iski 81 runkosarjaotteluun 12 maalia ja yhteensä 39 tehopistettä ja hänet valittiin kauden parhaaksi tulokkaaksi.

Tämän jälkeen Ekbladin tehot ovat tippuneet tasaiseen tahtiin, ja esimerkiksi viime kaudella kanadalainen iski 68 runkosarjakamppailuun enää 21 tehopistettä. Nyt Ekblad on kuitenkin aloittanut täyden työnteon, eikä hän pidä mitään enää itsestäänselvyytenä.

– Olen ehkä vain kruisaillut hiukan liikaa ensimmäisen kahden vuoden aikana. Todellinen työ alkoi vasta tänä kesänä. Uskon vakaasti, että en ole koskaan ollut näin itsevarma ja valmis aloittamaan kautta, Ekblad kertoi NHL:n verkkosivujen haastattelussa.

Etenkin heikosti mennyt viime kausi toimi Ekbladin kohdalla todellisena herättäjänä. Nyt mies lähtee uuteen sesonkiin täysin uudella asenteella.

– Tästä huomaa, miten vaikea tässä liigassa on pelata ja pysyä ympyröissä mukana. On helppoa lähteä leijumaan kaiken rahan ja saamiemme mahdollisuuksien myötä, mutta sinun on pysyttävä nöyränä. Viime vuosi teki minulle juuri näin.

Ekblad allekirjoitti jo viime kesänä Panthersin kanssa kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 60 miljoonaa dollaria. Täten kanadalaispakki kuittaa vuositasolla itselleen 7,5 miljoonaa dollaria.

– Tässä liigassa et pysy poissa katseiden alta. Sinun on taisteltava kovaa jokainen päivä pysyäksesi mukana, aivan sama miten pitkä sopimuksesi on tai miten paljon sinulle maksetaan. Tämä on jotakin sellaista mitä olen oppinut ja mistä aion pitää kiinni urani loppuun saakka.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.