Maailman parhaassa jääkiekkoliigassa, NHL:ssä, on nähty sen historian aikana useita mahtavia yhdysvaltalaispelaajia. Pisteiden valossa heistä kaikista suurin ja mahtavin on Brett Hull, joka iski 1 269 runkosarjaottelussa 741 maalia ja yhteensä 1 391 tehopistettä.

Hyvänä kakkosena taasen tulee Mike Modano, joka on pelannut jenkkipelaajista toiseksi eniten NHL:n runkosarjaotteluita. Miehen tilillä on nimittäin 1 499 runkosarjakamppailua maailman parhaasta kiekkoliigasta, joissa hänen tehonsa ovat 561+813 (1 374).

Nyt miehen veri vetää takaisin lajin pariin, sillä heti sen jälkeen kun Tony Granato nimettiin Yhdysvaltojen kiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi, halusi myös Modano liittyä joukkueen johtoryhmään.

Hän nimittäin tarjosi hetimiten Granatolle konsultointiapuaan omalla Twitter-tilillään. Tämän hän teki sen yhteydessä, kun hän onnitteli Granatoa uudesta pestistä.

Mike Modano

@9modano
Congrats @TonyGranato on @usahockey men's coach. If you need a consultant I'm available.

Modano on toiminut aiemmin peliurallaan muun muassa hänen pitkäaikaisen seuransa, Dallas Starsin, vanhempana neuvonantajana. Hänen roolinsa ei kuitenkaan liittynyt millään tavalla itse lajiin, sillä hänen tehtävänään oli saada paikalliset firmat ja fanit kiinnostumaan enemmän seuran tekemisestä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.