Ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin on ensi vuoden NHL:n varaustilaisuuden suurimpia ennakkosuosikkeja. 17-vuotiaasta huippulupauksesta odotetaan jopa ykkösvarausta.

Dahlin on vakuuttanut myös World Junior Summer Showcase -harjoitusleirillä. Viime pelissä USA Blueta vastaan nähtiin todella vakuuttava puolustuspään suoritus, kun ruotsalainen syöksyi omalle maalilleen blokkaamaan vastustajan laukauksen maaliviivalta.

– Olen todella innoissani tästä. Pidän siitä, kun pelissä taklataan. Tämä on raju peli, eikä se haittaa minua, Dahlin kommentoi NHL.comille.

Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Tomas Monten mielestä Dahlin on aikuistunut omassa pelissään.

– Hän on kypsempi. Jokainen tietää, kuka hän on ja se tuo hänelle enemmän vaikeita aikoja. Jokainen joukkue ottaa hänet silmätikuksi. Siksi oli minusta hyvä idea, että hän tuli tänne harjoitusleirille.

NHL-legendan pojalta kehut

Dahlin on leirin nuorin ruotsalaispelaaja. Myös NHL-legenda Keith Tkachukin poika Brady vakuuttui ensimmäisestä kohtaamisestaan puolustujan kanssa.

– Tämä oli ensimmäinen pelini häntä vastaan. Meillä oli joitakin 1vs1-taisteluita. Kun yrität taklata häntä, hän kumartuu tai siirtyy sivuun. Hän on niin fiksu.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.