Montreal Canadiens koki pari päivää sitten suuren menetyksen, kun koko uransa seuraa edustanut Andrei Markov päätti lähteä KHL:ään Ak Bars Kazanin riveihin.

38-vuotias venäläispuolustaja pyysi alun perin kahden vuoden 12 miljoonan dollarin arvoista jatkosopimusta, mutta olisi loppujen lopuksi tyytynyt myös yksivuotiseen sopimukseen. Tämäkään ei Canadiensille käynyt ja näin ollen tiet seuralegendan kanssa erosivat.

Vaikka Canadiens onkin hankkinut vapailta markkinoilta ja kauppojen kautta Karl Alznerin, Mark Streitin, Joe Morrowin ja David Schlemkon kaltaisia nimiä, jättää Markov suuren loven joukkueen top-4-puolustukseen, sillä joukkue on viimeisen vuoden aikana menettänyt siniviivaltaan Markovin lisäksi P.K. Subbanin, Nathan Beaulieun, Mikhail Sergachevin ja Alexei Emelinin.

Canadiensilla on tällä hetkellä palkkakatossa tilaa 8,4 miljoonan dollarin verran, joten mahdollisuudet puolustuslinjojen vahvistamiseen ovat hyvät. Vapaiden agenttien markkinoiden tarjonta ei ole enää kuitenkaan kovin tasokas.

Cody Franson on tällä hetkellä paras tarjolla oleva hyökkäävä puolustaja, mutta hänen kiinnittäminen joukkueen toimesta on epätodennäköistä. Dennis Wideman keräsi 18 tehopistettä menneellä kaudella, mutta puolustuspelaaminen oli heikkoa. Muita vapaita agentteja ovat Francois Beauchemin, Fedor Tyutin, Eric Gelinas sekä Cody Goloubef.

Canadiens saattaa myös hakea vahvistusta kauppojen avulla, mutta on vaikea nähdä, että löytäisi sitäkään kautta top-4-tason puolustajan.

GM Marc Bergevinillä on vielä noin kaksi kuukautta aikaa vahvistaa joukkuettaan ennen kauden alkua. Nähtäväksi jää, jatkaako hän puolustajien kalastamista, vai pyrkiikö hän parantamaan hyökkäystä – joukkueen kun on tiedetty jo pitkän aikaa etsivän ykkössentteriä.

Aiheesta kertoi MyNHLTradeRumors.com.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.