Upea aikakausi päätökseen! – Andrei Markov jää niukasti alle 1 000 ottelun Montrealin paidassa

© Kuva: Getty Images

Kun Montreal Canadiens kiinnitti aiemmin tällä viikolla vapailta pelaajamarkkinoilta kokeneen Mark Streitin, tarkoitti se käytännössä ottaen päätöstä Andrei Markovin Canadiens-uralle.

16 kautta, joista viimeiset kahdeksan varakapteenina, 990 runkosarjaottelua, 572 tehopistettä ja 89 pudotuspeliottelua. Siinä ovat Markovin merkittävimmät tilastot Canadiensin paidassa.

Ja näihin lukemiin se tulee myös jäämään. Kanadalaisseura nimittäin tiedotti, että se ei tule tekemään jatkosopimusta 38-vuotiaan venäläispuolustajan kanssa.

– Haluan kiittää koko organisaatiomme puolesta Andreita hänen huikeasta panoksestaan näinä 16 kautena, jotka hän vietti Montreal Canadiensin ylpeänä jäsenenä, Canadiensin presidentti Geoff Molson sanoi seuran tiedotteessa.

– Yhtenä seuramme historian parhaista puolustajista, Andrei oli malliesimerkki omistautumisesta jääkiekolle. Hän oli kunnioitettu hahmo joukkuekavereiden ja liigan keskuudessa, osoittaen johtajuutta sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

– Andrein sitoutuminen tähän organisaatioon oli vertaansa vailla, mistä osoituksena toimivat kolme koko pelaajauraa uhannutta vammaa, jotka hän kaikki ylitti. Haluankin toivottaa Andreille onnea ja menestystä hänen pelaajauransa seuraavalla askeleella.

Viimeisellä Canadiens-kaudellaan Markov pelasi 62 runkosarjaottelua, joissa hän teki erinomaiset tehopisteet 6+30=36. Pudotuspeleissä hän puolestaan antoi kuudessa ottelussa yhden maaliin johtaneen syötön.

Markovin ja Canadiensin yhteinen tie tuli päätökseen pitkälti siksi, että venäläiskonkarin on kerrottu hakevan kahden vuoden ja peräti 12 miljoonan dollarin arvoista sopimusta. Montrealissa tähän ei oltu valmiita ja niinpä osapuolten tiet eroavat.

Canadiens on hankkinut kuluvan kesän aikana, Streitin ohella, puolustukseensa vapailta pelaajamarkkinoilta Washington Capitalsia koko aiemman NHL-uransa ajan edustaneen Karl Alznerin, joka allekirjoitti seuran kanssa viisivuotisen sopimuksen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!