Montreal Canadiens on tiedottanut hankkineensa alakertaansa paluumuuttaja Mark Streitin, joka voitti päättyneellä kaudella Stanley Cupin Pittsburgh Penguinsissa.

39-vuotias sveitsiläinen edusti viimeiset kolme ja puoli kautta Philadelphia Flyersia, kunnes hän päätyi viime kaudella pelaajasiirtojen takarajalla, aivan viime hetkillä, Tampa Bay Lightningin kautta Flyersin verivihollisen Penguinsin riveihin.

Streitin vastuu Pittsburghissa jäi vähäiseksi, sillä hän pelasi uuden seuransa paidassa 19 runkosarjaottelua tehoin 1+5 ja esiintyi ainoastaan kolmessa pudotuspeliottelussa pistein 0+2.

Joka tapauksessa hän pääsi juhlimaan NHL-urallaan ensimmäistä kertaa Stanley Cupia ja nyt hän siirtyy jääkiekkomaailman himoituimman pystin voittajana takaisin ”kotiin”. TVA:n toimittaja Renaud Lavoie nimittäin kertoo hänen solmineen Montreal Canadiensin kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Streitin vuosipalkka romahtaa viime kaudesta melkoisesti, sillä päättyneellä kaudella hän tienasi 5,25 miljoonaa dollaria ja tulevalla kaudella hänen palkkansa on vaatimattomat 700 000 dollaria.

Streit ei ole enää se sama yli 50 tehopisteen puolustaja, jota hän oli vielä Philadelphiassa kaudella 2014-15, mutta hän kykenee edelleen pyörittämään ylivoimapeliä ja miehittämään paikan esimerkiksi kolmospakkiparista. Viime kaudella hänelle kirjattiin yhteensä 68 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehopisteet 6+21=27.

Konkaripuolustajan siirrosta Montrealiin, jossa hän pelasi NHL-uransa kolme kautta, on huhuiltu jo pidempään ja sitä on pidetty merkkinä siitä, ettei seura ole päässyt yhteisymmärrykseen koko uransa Canadiens-paidassa pelanneen Andrei Markovin kanssa.

Nyt solmittu sopimus siis vain vahvistaa sitä tosiasiaa, että Markov ei tule pelaamaan ensi kaudella Montrealissa, kuten NHL-uransa aiemmissa 990 runkosarjaottelussa. Tähän on johtanut ennen kaikkea se, että TSN:n huippuarvostetun toimittajan Bob McKenzien mukaan Markov hakee kaksivuotista sopimusta, peräti 6 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.