Carolina Hurricanesin hyökkääjäprospekti Julien Gauthier on aina erottunut joukosta jäällä muiden ikäistensä kanssa.

Nuori laituri on 193-senttisellä ja 102-kiloisella varrellaan dominoinut QMJHL-liigaa viimeiset vuodet. Ja sama homma jatkui heinäkuun alussa Hurricanesin kehitysleirillä hänen pelatessa vanhempia prospekteja vastaan.

– Näet Julienissa ihmisen joka on jo nyt mies, Hurricanesin GM Ron Francis kertoi NHL.com:lle.

– Hän on iso, vahva ja voimakas. Hän suorastaan lentää luistellessaan ja osaa laukoa kiekkoa.

Näistä syistä vuoden 2016 varaustilaisuuden 21. varaus on herättänyt suurta mielenkiintoa. Hurricanes odottaa innolla, kuinka 19-vuotias pärjää fyysisyydellään ammattilaiskaukalossa.

– Tietenkin se on etu, Gauthier myönsi.

– Nyt junioriura on ohitse etkä pääse enää pelaamaan lapsia vastaan. Jokainen NHL-pelaaja on vahva. Vaikka olisit pieni, sinulla on voimaa. Vahvuus on suuri etu.

Gauthierin viime kausi alkoi takkuisesti Val D’Or Foreursin paidassa – laitahyökkääjä onnistui maalinteossa vain seitsemän kertaa 23 ottelussa. Hänet kaupattiin kauden aikana St. John Sea Dogsiin, jossa hän löysi yhteisen sävelen nopeasti toisen Hurricanes-prospektin, Spencer Smallmanin kanssa.

Sea Dogs-paidassa Gauthier teki 10 maalia ja yhteensä 24 tehopistettä 20 runkosarjaottelussa. Pudotuspeleissä kanadalaislaiturin peli nousi uudelle tasolle, kun 16 otteluun syntyivät tehopisteet 11+6. Sea Dogs selvitti tiensä aina Memorial Cupiin asti, jossa Gauthier onnistui tekemään 6 tehopistettä (2+4) neljässä ottelussa.

– Joskus vain sovit saman tien uuteen joukkueeseen, Gauthier kertoi siirrostaan.

– Olen kylmäpäinen pelaaja, joka menee maalin edustalle. Spencer löysi minut todella hyvin ja minun vain täytyi laukoa, joten suuri kiitos menestyksestäni kuuluu hänelle.

Koonsa lisäksi Gauthierillä on myös syntyperäistä taustaa NHL:stä. Hänen setänsä, Denis Gauthier, pelasi vuosina 1997-2009 yhteensä 554 NHL-ottelua puolustajan roolissa. Nuorempi Gauthier saattaa kuitenkin vielä joutua odottamaan NHL-debyyttiään, sillä hänen ammattilaisuransa voi hyvinkin alkaa AHL:n puolelta.

– Osittain se johtuu valmennuspuolelta, Francis selitti.

– Hänen täytyy oppia ymmärtämään, että täällä systeemit ovat erilaiset kuin junioreissa. Hänen täytyy päästä siihen pisteeseen, että hän ymmärtää mitä tekee. Hänellä on kuitenkin paljon ominaisuuksia, jota ei voi opettaa, kuten koko, vahvuus, nopeus ja laukaus.

Gauthier on tietoinen siitä, että ammattilaisena olo vaatii muutakin kuin maalintekoa.

– Sinun täytyy olla tasainen, pelata hyvin kahteen suuntaan ja tehdä mitä pystyt parhaiten, hyökätä ja tuoda fyysisyyttä, hän kertoi.

– Mielestäni todistin paljon viime kaudella. Pelaan aikuismaisemmin, joten pidän itseäni valmiimpana kuin koskaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.