Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letangilla ei välttämättä ollut loukkaantuneena merkittävää roolia – siis kaukalossa – joukkueensa Stanley Cup -voitossa, mutta siitä huolimatta hän sai viettää ansaitun päivänsä himoitun pokaalin kanssa.

Ensimmäisenä päivänään Letang suuntasi kotikaupunkiinsa Montrealiin ja sen sijaan, että hän olisi nauttinut yksinään jääkiekkomaailman halutuimmasta pystistä, kanadalaispuolustaja päätti välittömästi ilahduttaa lastensairaalan asukkeja.

Felicia Parrillo

@feliciaparrillo
Children at the @ChuSteJustine got a special visit today; the #StanleyCup and of course, @penguins Kris Letang.

Philip Pritchard

@keeperofthecup
Good morning, kids! Kris Letang visits youngsters at a local children's hospital (Montréal, QC) #stanleycup @penguins @NHL @HockeyHallFame

Vierailun aikana pokaalissa ei käynyt shampanjaa tai mitään muutakaan sellaista, vaan esimerkiksi Sportsnet kertoo pienen pojankoltiaisen laittaneen sinne lelunsa, tarkemmin eritellen lentokoneen.

Päivän hymyn tarjoili puolestaan 6-vuotias Sarah (yllä olevassa kuvassa), joka poseerasi yhteiskuvassa Letangin ja pokaalin kanssa, yllään erittäin pirtsakka sateenkaaripaita.

Kokonaisuudessaan Letang viihtyi lasten kanssa puolentoista tunnin ajan ottaen yhteiskuvia ja jutellen mahdollisimman monen potilaan kanssa.

Koska Letangin rooli tänä keväänä oli siis täysin erilainen kuin aiemmilla voittokerroillaan, hän myönsi sunnuntaina avoimesti, ettei tämä mestaruus ollut yhtä tunteikas kuin kaksi edellistä, mutta hän päätti hyödyntää tilaisuutensa ilahduttaa muita – tässä tapauksessa sairaita lapsia.

– Minulla on mahdollisuus saada hymy heidän kasvoilleen ja samalla auttaa heitä unohtamaan hetkeksi omat ongelmansa, joten ehdottomasti tartun siihen tilaisuuteen, Letang paalutti Sportsnetille.

Letang on kärsinyt NHL-urallaan lukuisista loukkaantumisista, jotka ovat pitäneet hänet pitkiäkin aikoja sivussa kaukaloista, kuten esimerkiksi päättyneellä kaudella. Vierailu Ste-Justinen lastensairaalassa sai kuitenkin asiat asettumaan oikeanlaiseen perspektiiviin.

– Loukkaantuminen, joka minulla on, ei ole mitään verrattuna näiden neli- ja viisivuotiaiden täytyy käydä läpi päivä toisensa jälkeen.

Samalla 30-vuotias kanadalainen avasi omaa terveystilannettaan ensi kautta silmälläpitäen. Hän kärsi päättyneellä kaudella vakavasta ongelmasta niskansa kanssa.

– Tunnen olevani täydessä iskussa. En halua mennä asioiden edelle, mutta tähän mennessä kaikki kokeet, kuntoutus ja treenaaminen ovat sujuneet positiivisissa merkeissä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.