Florida Panthers on viime vuosina varannut roppakaupalla suomalaispelaajia ja oma iso osansa tässä on ollut Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimivan Jarmo Kekäläisen kaksoisveljellä Jari Kekäläisellä.

Floridalaisseura nousi jopa Pohjois-Amerikassa otsikoihin viehtymyksestään suomalaispelaajiin. Esimerkiksi tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa se varasi Aleksi Heponiemen ja Sebastian Repon, minkä lisäksi seura on viime vuosina draftannut muun muassa Aleksander Barkovin sekä Henrik Borgströmin ykköskierroksella.

Eikä se suomalaistykitys jää tähän. Vielä viime kaudella pantteripaidan puki ylleen tänä kesänä ulos sopimuksestaan ostettu Jussi Jokinen, Panthers hankki Tapparasta varaamattoman Henrik Haapalan ja myös vuonna 2014 varattu Juho Lammikko kiekkoilee niin ikään organisaatiossa.

– Meillä on loistava scoutti (Jari Kekäläinen) Suomessa. Jari järkkäili Barkovin ja Borgströmin varaukset ja me todella luotamme hänen sanaansa. Hän todella taisteli näiden kavereiden varaamisen puolesta, seuran GM Dale Tallon paalutti tshekkimedia nhl.cz:n mukaan.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään siitä, että Kekäläinen olisi ”järkkäillyt” suomalaispelaajat Floridaan, vaan Panthers-organisaatiossa todella pidetään suomalaisten pelityylistä.

– Suomalaiset pelaavat kovaa, intohomoisesti ja samalla tyylillä kuin kanadalaiset, Tallon jatkoi perustelujaan.

Vaikka Jokinen lähtikin seurasta ulosostonsa jälkeen Edmonton Oilersiin, saatetaan Panthers-paidassa nähdä ensi kaudella enemmän suomalaisia kuin viime sesongilla, sillä ainakin Repon ja Haapalan mahdollisuuksia murtautua seuran NHL-rosteriin pidetään mahdollisina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.