Arizona Coyotes vältti välimieskäsittelyyn joutumisen hyökkääjä Jordan Martinookin kanssa, kun osapuolet solmivat kaksivuotisen ja 3,6 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen lauantaina.

24-vuotias Martinook oli rajoitettu vapaa agentti. Välimieskäsittelyn ajankohdaksi oli valittu 26. heinäkuuta.

– En todellakaan halunnut mennä välimieskäsittelyyn, Martinook kertoi Coyotesin nettisivuilla.

– Se on vain prosessi, jonka RFA-pelaajat ottavat. Olen onnellinen saadessani pysyä Arizonassa kaksi seuraavaa vuotta. Meillä on nuori joukkue ja olemme matkalla oikeaan suuntaan.

Martinook on Coyotesin toisen kierroksen varaus vuoden 2012 varaustilaisuudesta. Viime kaudella kanadalaishyökkääjä teki 25 tehopistettä (11+14) 77 ottelussa. Hän on tehnyt tähän mennessä tehot 20+30 166 ottelun NHL-urallaan.

– Hän on monipuolinen pelaaja, GM John Chayka kertoi.

– Viime kaudella hän pelasi monissa tilanteissa, sentterinä ja laitahyökkääjänä, top-6-ketjuissa ja bottom-6-ketjuissa. Jordan on työteliäs pelaaja, joka yrittää kehittyä koko ajan paremmaksi. Hän on hyvä alivoimapelaaja ja todella arvokas meille.

Martinook oli yksi kolmesta NHL-pelaajasta, jotka saivat tarjoukset Coyotesilta. Sentteri Nick Cousins solmi joukkueen kanssa kaksivuotisen sopimuksen vapaiden agenttien markkinoiden alettua. Toissa kaudella 20 maalia iskenyt hyökkääjä Anthony Duclair on sen sijaan vielä ilman sopimusta, mutta Chaykan mukaan neuvottelut ovat kesken.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.