Kaudella 2016-17 Florida Panthersin kapteenina toimi veteraanisentteri Derek Mackenzie ja A-kirjaimet rinnassa kaukalossa viilettivät puolustaja Aaron Ekblad sekä laituri Jussi Jokinen.

Kuten hyvin tiedetään, Panthers osti tänä kesänä Jokisen sopimuksen ulos ja kalajokelaisen veteraanihyökkääjän tie vei Edmonton Oilersiin. Jokisen lisäksi tulevan kauden pantterilaumasta puuttuvat myös Jaromir Jagrin sekä Shawn Thorntonin kaltaiset veteraanit.

Panthersin kapteenistossa on siis yksi paikka vapaana. FanSided-sivuston The Rat Trick-blogin kirjoittaja Luke Kendall kävi läpi potentiaalisimmat vaihtoehdot ensi kauden varakapteenin tontille.

Keith Yandle

Kapteenistoon etsitään yleensä vanhempia ja kokeneita pelaajia. Keith Yandle sopisi tästä syystä varakapteeniksi eniten seuransa rosterista. Puolustaja on pelannut NHL:ssä jo 12 kauden ajan.

Yandle on lisäksi Panthersin tehokkain puolustaja – viime kaudella mies teki 5 maalia ja yhteensä 41 tehopistettä ja 743 NHL-ottelun urallaan yhdysvaltalaispakki on tehnyt yhteensä 410 tehopistettä.

Hän on myös tullut Floridaan jäädäkseen – hänen seitsemänvuotisesta sopimuksesta alkaa syksyllä vasta toinen vuosi.

Radim Vrbata

Jos kokemusta pidetään tärkeimpänä tekijänä varakapteenin valitsemisessa, yksi Panthersin vaihtoehdoista voisi olla tuore hankinta, Radim Vrbata.

36-vuotiaalla tshekkiläislaiturilla on takanaan 16 vuoden ja yli 1 000 ottelun NHL-ura. Menneellä kaudella Vrbata teki komeat tehot 20+35. Hänestä odotetaan Vegasiin menetetyn Jonathan Marchessaultin korvaajaa.

Toisaalta Vrbatan sopimus Panthersin kanssa on vain yksivuotinen, joten todennäköisyys kapteenistoon pääsemiseen voi siitä syystä olla pieni.

Aleksander Barkov

Koska kapteenistoon kuuluu myös 21-vuotias Aaron Ekblad, ei kokemus ole välttämättä tärkein tekijä heidän mittapuullaan. Tästä syystä ehkä potentiaalisin vaihtoehto A-kirjaimen saajaksi voisikin olla Aleksander Barkov, jota pidetään joukkueen keulakuvana.

Barkov on kiinnitettynä pantteripaitaan kuusivuotisella ja 35 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Tamperelaislähtöinen tähtisentteri iski viime kaudella 52 tehopinnaa (21+31) 61 ottelussa.

Nuoresta iästään huolimatta Tapparan kasvatti on edustanut Panthersia jo neljän kauden ajan. Loukkaantumishistoria saattaa tosin olla kompastuskivi kapteenistoon valinnassa – Barkov ei ole uransa aikana pelannut kertaakaan yli 71 ottelun kautta.

Jonathan Huberdeau

Nuoriso-osastoa katsoessa myös Jonathan Huberdeau on erittäin potentiaalinen vaihtoehto varakapteeniksi. Entinen kolmosvaraus on edustanut joukkuetta viisi kautta – pisimpään kaikista kokoonpanoon kuuluvista pelaajista.

24-vuotiaan laitahyökkääjän viime kausi jäi torsoksi loukkaantumisten myötä, sillä kanadalainen pääsi pelaamaan vain 31 ottelua tehoin 10+16. Yhteensä NHL-otteluita miehen vyölle on kertynyt 303 kappaletta, joissa hän on iskenyt 68 maalia ja 130 syöttöpistettä.

Vincent Trocheck

Panthers joutui operoimaan viime kaudella ilman Barkovia, Huberdeauta ja välillä molempia samaan aikaan, mutta ei kertaakaan ilman Vincent Trocheckia. Trocheck voitti joukkueen sisäisen pistepörssin tehoilla 23+31.

24-vuotias yhdysvaltalaissentteri aloittaa kuusivuotisen sopimuksensa toisen vuoden, kuten Barkov ja Huberdeaukin. Mikäli Panthers haluaa varakapteenin, joka pysyy jäällä ja johtaa esimerkillisesti, Trochech on loistava valinta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.