Quebecista käsin operoiva verkkojulkaisu The Sportster listasi 15 yliarvostetuinta pelaajaa, jotka tehtailivat pisteitä pitkälti ketjukavereidensa ansiosta.

Listalla on varsin odotettuja nimiä, kuten esimerkiksi Ville Leino, jonka kerrotaan nauttineen hetkellisestä menestyksestään nykyisen Philadelphia Flyersin kapteenin Claude Giroux’n ansiosta.

Mukaan mahtui kuitenkin myös todellisia yllätysnimiä, kuten esimerkiksi juuri NHL.com:n suomiosion toimesta kaikkien aikojen suomalaisjääkiekkoilijaksi rankattu Jari Kurri.

Kurrista toki sanotaan, että hänen mukanaolonsa listalla on hieman kyseenalaista, sillä hänen todetaan olleen loistava pelaaja. Samaan hengenvetoon hänen arvoaan himmennetään perustuen siihen, että suomalainen pääsi pelaamaan valtaosan NHL-urastaan Wayne Gretzkyn kanssa, kuten myös Mark Messierin.

The Sportster mainitseekin, että Kurrin pistekeskiarvo NHL:ssä oli huikea 1.226 ottelua kohden, mutta ilman Gretzkyä vastaava lukema oli 0.803.

Muita, enemmän tai vähemmän, yllättäviä nimiä listalla olivat Pittsburgh Penguinsissa erinomaisen tulokaskauden pelannut Jake Guentzel, Chicago Blackhawksin kärkipuolustaja Brent Seabrook, Los Angeles Kingsin Jake Muzzin, Philadelphia Flyersin Jakub Voracek sekä hiljattain Columbus Blue Jacketsiin kaupattu Artemi Panarin.

Koko listan ykköseksi ylsi Rob Brown. Hän iski NHL-uransa debyyttikaudellaan 51 runkosarjaotteluun erittäin hyvät tehot 24+20=44, mutta seuraavalla kaudella hänen tehopistelukemansa nousivat dramaattisesti, kun hänet istutettiin muuan Mario Lemieux’n rinnalle.

Brown naulasikin nykyisen Penguins-omistajan rinnalla 68 runkosarjaotteluun uskomattomat tehopisteet 49+66=115. Myös seuraava kausi tuotti 80 tehopistettä, mutta maisemanvaihdoksen jälkeen hänen pistemääränsä alkoivat pudota merkittävästi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.