Tshekkilupaus tulokassopimukseen Carolinan kanssa – seuraako suomalaisen seurakaverinsa jalanjälkiä?

Carolina Hurricanesin varapresidentti ja GM Ron Francis tiedotti perjantaina joukkueen tehneen kolmen vuoden tulokassopimuksen Martin Necasin kanssa. Sopimuksen vuosittainen arvo on 832 500 dollaria NHL- ja 70 000 dollaria AHL-tasolla ja siihen kuuluu 277 500 dollarin allekirjoitusbonus. Asiasta tiedotettiin seuran nettisivuilla.

18-vuotias Necas on Hurricanesin ensimmäisen kierroksen varaus (12.) tältä kesältä. Varausvuonnaan tshekkisentteri pelasi mestaruuden voittaneessa HC Kometa Brnon paidassa Tshekin pääsarjassa. Hän teki 41 runkosarjaottelussa tehot 7+8 ja pudotuspeleissä nuori lupaus onnistui neljä kertaa maalinteossa.

185-senttinen ja 81-kiloinen sentteri edusti maataan vuoden 2017 alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa, jossa teki viiteen otteluun kolme (1+2) tehopistettä. Elokuussa 2016 Necas toimi maansa kapteenina Ivan Hlinka Memorial Cupissa, jonka Tshekki voitti. Necas teki turnauksessa neljässä ottelussa tehot 2+4.

Ensi kauden suunnitelmista tshekkiläislahjakkuudella ei ole vielä tarkkaa tietoa – hän saattaa pysyä kotimaassaan, mutta rapakon taakse OHL:ään siirtyminenkään ei ole poissuljettu vaihtoehto, sillä Necas osallistuu Saginaw Spiritin harjoitusleirille elokuussa.

On siis mahdollista, että hän seuraa tulevan suomalaisen seurakaverinsa Janne Kuokkasen jalanjälkiä. Kuokkanen siirtyi itse viime kaudella Oulun Kärpistä London Knightsin paitaan varausvuotensa jälkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.