Calgary Flamesin GM Brad Treliving on sorvannut viimeisen vuorokauden sisällä kaksi tärkeää jatkosopimusta nuorille lupauksilleen – torstaina Micheal Ferland kiinnitettiin kaksivuotisella ja 3,5 miljoonan taalan arvoisella sopimuksella ja tänään perjantaina sentteri Curtis Lazar solmi niin ikään kaksivuotisen, mutta vain 1,9 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen liekkipaitojen kanssa.

Lazar on tuore kasvo Flames-paidassa, sillä hänet kaupattiin joukkueeseen Trade Deadline-päivänä Ottawa Senatorsista.

22-vuotiasta kanadalaissentteriä pidettiin juniorina todella suurena lupauksena, mutta vielä tähän päivään mennessä hän ei ole pystynyt lunastamaan odotuksia. Lazar on pelannut 180 NHL-ottelua tehopistein 13+26. Ura liekkipaidoissa on tosin lähtenyt hyvin käyntiin – loppukaudesta pelatussa neljässä ottelussa kanadalainen teki kolme (1+2) tehopistettä.

Ferlandin ja Lazarin jälkeen Flamesilla on sopimuksetta enää yksi merkittävä RFA-pelaaja: seuran historian korkein varaus, Sam Bennett.

Kuten Lazarin, myös Bennettinkään ura ei ole mennyt ihan odotusten mukaan – vuoden 2014 varaustilaisuudessa neljäntenä huudettu sentteri on tehnyt 63 (31+32) tehopistettä 159 NHL-ottelussa. 21-vuotiaalla kanadalaisella on kuitenkin rutkasti aikaa kehittyä ja eiköhän yhteisymmärrys tule seuran kanssa löytymään.

Flamesiin palkkakatossa on hieman reilu seitsemän miljoonaa dollaria tilaa Bennettin ja viiden kaksisuuntaisen sopimuspelaajan kiinnittämiseen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.