Florida Panthers päätti ostaa kuluvan kesän aikana suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen ulos sopimuksestaan, mikä mitä ilmeisimmin liittyy Panthersin yritykseen rakentaa nopeampaa ja nuorempaa joukkuetta.

Tähän johtopäätökseen on enemmän kuin helppo tulla, sillä Panthers ei suostunut jatkamaan edes lajilegenda Jaromir Jagrin sopimusta.

Jokisen ulosostosta huolimatta Floridalla on organisaatiossaan useita suomalaisia. Seuran kiistattomasti suurin tähti, Aleksander Barkov, on eittämättä jokaiselle tuttu nimi, mutta seuran väreissä voi pelata tulevaisuudessa useampikin muu kova suomalaisnimi.

Esimerkiksi pelkästään tämän kesän aikana se varasi Aleksi Heponiemen (40.) sekä Sebastian Revon (184.) ja teki heidän jälkeensä sopimuksen Tapparassa pelanneen Henrik Haapalan kanssa.

Vuonna 2014 se kuulutti lavalle Juho Lammikon (65.) ja viime kesänä Henrik Borgströmin (23.).

Panthersin GM Dale Tallon on paljastanut nyt haastattelussa syyn suomalaisten esiinmarssiin Floridan papereissa. Kiitosta hän jakaa erityisesti yhdelle herralle, Jarmo Kekäläisen velipoika Jari Kekäläiselle, joka toimii Panthersin kykyjenetsijänä.

– Meillä on loistava kykyjenetsijä Suomessa. Hän hankki meille Barkovin ja Borgströmin, ja me todella luotamme hänen vaistoihin, visioon ja osaamiseen, Tallon kehui Kekäläisen tekemistä NHL.com:lle.

– Hän taisteli kovaa näistä kavereista, mutta me pidämme siitä, mitä he ovat tuoneet pöydälle. Suomalaiset pelaavat kovaa ja he ovat intohimoisia. He pelaavat pohjoisamerikkalaisella pelityylillä ja heillä on lisäksi paljon taitoa ja halua pelata NHL:ssä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.