Marcus Johansson tiesi, että kahden peräkkäisen Presidents’ Trophyn voiton ja pudotuspelien toisella kierroksella putoamisen jälkeen Washington Capitals tulisi tekemään muutoksia.

Uransa parhaan kauden pelannut Johansson ei kuitenkaan uskonut, että hän olisi yksi kaupattavista pelaajista. Capitals kauppasi ruotsalaishyökkääjän Devilsiin vaihdossa kahteen varausvuoroon.

26-vuotias ruotsalainen kertoi Sports Illustrated-lehdelle olleensa nukkumassa, kun kauppa tehtiin ja myönsi, että vei aikaa päästä siihen käsiksi.

– Aluksi olin shokissa ja yritin vain käsittää mitä on tapahtunut, Johansson kertoi konferenssipuhelussa Ruotsista.

– Yrität käydä läpi kaikki viestit ja muut selvittääksesi mitä on tapahtumassa.

Devilsin GM Ray Shero nappasi 181-senttisen ja 95-kiloisen hyökkääjän, koska Capitalsin suuri jatkosopimus venäläissentteri Evgeny Kuznetsovin kanssa saattoi joukkueen ongelmiin palkkakattonsa kanssa.

Capitals on myös jatkanut laitahyökkääjä T.J. Oshien ja Andre Burakovskyn, puolustaja Dmitry Orlovin ja varamaalivahti Philipp Grubauerin sopimuksia tänä kesänä.

– En uskonut, että minut oltaisiin kaupattu. Mutta et voi koskaan tietää mitä tapahtuu, koska monelle pelaajalle täytyi tehdä jatkosopimus, tehot 24+34 menneellä kaudella iskenyt Johansson myönsi.

Shokin helpottaessa Landskronasta lähtöisin oleva hyökkääjä alkoi miettiä käytännön asioita – kodin myymistä ja muuttoa.

– Ymmärrettyäsi tapahtuneen alat nähdä positiivisia asioita, kuten kaikki muuton tuomat mahdollisuudet. Pääset luomaan uusia muistoja perheesi kanssa sekä myös muistoja jääkiekon saralta, hän kertoi.

Uudelleenrakennusvaiheessa oleva Devils on kaikkea muuta kuin Capitals – joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle viisi kautta peräjälkeen.

– Altavastaajana oleminen ei haittaa minua. Meillä on hyvä joukkue ja jos kaikki menee putkeen, voimme yllättää monet ihmiset.

Johansson ei vielä tunne uusia joukkuekavereitaan. Devils varasi koko varaustilaisuuden ensimmäisenä sveitsiläissentteri Nico Hischierin ja hyökkäysosastolta löytyy jo valmiiksi Taylor Hallin, Adam Henriquen ja Kyle Palmierin kaltaisia nimiä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.