Venäläistähti Evgeny Kuznetsov nettosi vielä viime kaudesta 3,4 miljoonaa dollaria, mutta tulevasta sesongista lähtien Washington Capitalsin hyökkääjällä on edessään valtaisa palkankorotus.

Kuznetsov ja Capitals solmivat nimittäin maksimipitkän kahdeksan vuoden sopimuksen, jonka yhteisarvo on jopa 62,4 miljoonaa dollaria. Venäläinen tulee siis kuittaamaan keskiarvolta 7,8 miljoonaa dollaria yhdestä kaudesta.

Jatkosopimuksen ymmärtää, joskin se on jopa Kuznetsovin kaltaiselle pelaajalle todella hintava. Capitals joutuikin lopulta kauppaamaan Marcus Johanssonin New Jersey Devilsiin, jotta se sai tehtyä Kuznetsovin kanssa jatkopahvin.

Ja tämä liike jos jokin ihmetytti NHL-faneja. Kun asiassa sukelletaan kuitenkin pintaa syvemmälle, saatiin tilanteeseen pieni selvyys. Capitalsin GM:nä toimiva Brian MacLellan nimittäin paljasti, että Kuznetsovilla oli pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen syntyyn todella suuri vaikutus.

MacLellan olikin kertonut CBS:n toimittaja Brian McNallyn mukaan, että Capitalsin ”oli pakko myöntyä hänen vaatimuksiinsa”.

Syynä tähän oli se, että Kuznetsov oli todella lähellä siirtyä KHL-kaukaloihin seuraavaksi kahdeksi kaudeksi. Kun hän olisi lopulta palannut takaisin NHL:ään, olisi mies ollut rajoittamaton vapaa agentti, eli toisin sanoen valmis tekemään sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

Brian McNally

@bmcnally14
#Caps GM Brian MacLellan admits Evgeny Kuznetsov had huge leverage. Could leave for Russia in 2 years. "We had to comply with his demands."

Tämä tarkoittaa siis sitä, että MacLellanin oli valittava kahden vaikean päätöksen väliltä; joko jättää Johansson seuraan ja päästää Kuznetsov Venäjälle, tai menettää Johansson toisaalle ja tehdä jatkosopimus Kuznetsovin kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.