Pittsburgh Penguins on tehnyt tärkeän jatkosopimuksen, kun se lykkäsi puolustaja Justin Schultzin kouraan kolmivuotisen diilin.

Tuoreen sopimuksen yhteisarvo on 16,5 miljoonaa dollaria, joten Schultzin vuosipalkka tulee olemaan maittavat 5,5 miljoonaa dollaria. Samalla hän ansaitsee melkoisen palkankorotuksen. 26-vuotias puolustaja tienasi nimittäin viime sopimuksellaan, joka oli vain yksivuotinen, 1,4 miljoonaa dollaria.

Kanadalaispelurin uran alku oli vaikeuksien täyttämä. Ensiksi hän päätti hylätä hänet vuonna 2008 varaaman Anaheim Ducksin, ilman ainoatakaan pelattua ottelua, ja sen sijaan siirtyi Edmonton Oilersin paitaan.

Schultz todennäköisesti näki, että ykköskierroksen varauksia tuossa vaiheessa vilisseellä albertalaisseuralla olisi ollut edessään upea tulevaisuus, mutta totuus oli täysin toinen, kun joukkue rämpi kaudesta toiseen NHL:n pohjamudissa.

Veto ei siis ollut kuitenkaan kovin fiksu, ei edes henkilökohtaisella tasolla. Toki pari ensimmäistä kautta näyttivät tehopisteiden osalta varsin valoisilta, sillä hän teki Oilers-paidassa ensimmäiseen 203 runkosarjaotteluunsa tehot 25+66=91, mutta samaan aikaan hänen tehotilastonsa oli murhaava -56.

Kaikki muuttui yhdessä hetkessä – ura pelastui

Kun kaudella 2015-16 tulosta ei tullut enää hyökkäyspäässäkään ja samaan aikaan tehotilasto valui vain entisestään, kaupattiin hänet kesken kauden Pittsburgh Penguinsiin.

Siellä kaikki kääntyi heti parempaan suuntaan, sillä hän ehti pelata joukkueen paidassa 18 ottelua, teki niissä pisteet 1+7 ja tehotilastokin oli +7. Lopulta hän juhli keväällä 2016 Stanley Cupia.

Lopullisesti Schultz elvytti uransa päättyneellä kaudella. Hän hurjasteli 78 runkosarjaotteluun pisteet 12+39=51 ja tehotilasto oli lukemalla +27 yksi koko liigan parhaista.

Kuten kaikki tietävät, myös toinen vuosi toi hänelle Stanley Cupin ja tällä kertaa myös hänen roolinsa oli aiempaa selkeästi suurempi, mihin vaikutti oleellisesti ykköspuolustaja Kris Letangin loukkaantuminen.

Schultz pelasi kokonaisuudessaan pudotuspeleissä 21 ottelua ja teki niissä tehopisteet 4+9=13.

Nyt siis tämä kanadalaispuolustaja on pelastanut NHL-uransa ja sitä kautta hän hankki itselleen kolme vuotta hieman vapaampaa hengitysaikaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.