Scott Hartnellin sopimus ostettiin aiemmin tällä viikolla Jarmo Kekäläisen ja Columbus Blue Jacketsin toimesta ulos.

Blue Jacketsin ratkaisun myötä Hartnellista tuli vapaa agentti, eikä hänen seuraavasta siirrostaan liikkunut juuri julkisuudessa juttuja. Lopulta ratkaisu oli kuitenkin kaikkien nenän edessä – kun hän sai mahdollisuuden, hän päätti palata kotiin.

Hartnellin osalta se koti on Nashville Predators, jossa koko hänen NHL-uransa sai alkunsa. Hän vietti tennesseeläisseurassa, joka varasi hänet vuoden 2000 NHL Draftissa numerolla kuusi, ensimmäiset kuusi kauttaan.

Tuona aikana koko Nashville rakastui häneen ja hänestä tuli seurassa niin sanottu kulttipelaaja. Hartnellin lähtö seurassa ottikin koville, kun hän päätyi kaudeksi 2007-08 Philadelphia Flyersiin.

35-vuotias kanadalaislaituri tunnetaankin varsin seurauskollisena pelaajana, sillä Predatorsin jätettyään hän viihtyi seitsemän kautta Philadelphiassa, ennen kuin hänet kaupattiin Columbukseen.

Kuten siis edellä olevasta on varmasti käynyt selväksi, Nashvillessä tiedetään tismalleen, mitä he Hartnellin hankinnalla saavat. Tokikaan hän ei ole enää se sama pelaaja kuin kymmenen vuotta sitten, mutta hänellä on edelleenkin annettavaa etenkin fyysisellä puolella, maalien iskemisessä lähietäisyydeltä sekä ylivoimapelissä.

Nashville on muutoinkin otollinen paikka Hartnellille, sillä seuraa on valmentanut viimeiset kolme kautta Peter Laviolette, joka valmensi uutta suojattiaan Philadelphiassa vuosien ajan.

Predators-organsiaatiossa toivotaankin satavarmasti, että seuraa 436 runkosarjaottelussa edustanut ja niissä tehot 93+118=211 nakuttanut Hartnell pystyisi ainakin jollain tasolla paikkaamaan James Nealin jättämää aukkoa hyökkäyspäässä.

Kaiken kaikkian Hartnell on pelannut NHL:ssä huimat 1 187 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 314+369=683. Pudotuspeliotteluita hänellä on puolestaan tilillään 95 ja niistä pisteet 19+28=47.

Päättyneellä kaudella kanadalaiskonkari jäi peliajallisesti varsin vähäiselle vastuulle Columbuksessa, mutta iski siitä huolimatta 78 runkosarjaotteluun tehot 13+24=37.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.