Kun puolustaja Ryan Murphy varattiin kesän 2011 varaustilaisuuden 12. pelaajana, oli monella häntä kohtaan suuret odotukset.

Nämä odotukset on toki lunastettu, mutta ei NHL-kaukaloissa. Nimittäin äskettäin 24 vuotta täyttänyt kiekollinen puolustaja on pelannut taalajäillä 151 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt kuusi maalia ja yhteensä 37 tehopistettä.

Se, mistä hänen potentiaalinsa voi kuitenkin nähdä, on hänen pelinsä AHL:ssä. Toki kyseessä on farmisarja, mutta puolustajan tontilla pelaava Murphy on kiekkoillut AHL:ssä 89 runkosarjakamppailun verran, joissa hänen tehonsa ovat 10+56.

Mutta koska Murphy ei koskaan lunastanut odotuksiaan Carolina Hurricanesin riveissä, liitti seura hänet samaan vaihtokauppaan Eddie Läckin kanssa, joka suuntasi Calgary Flamesiin.

Siinä missä Läck on Flamesin uusi kakkosvahti, oli Murphyn kohtalo karumpi: hänet on asetettu waiver-listalle, minkä jälkeen hänen sopimuksensa ostetaan ulos.

Murphyn yksisuuntaista ja 825 000 dollarin sopimusta olisi ollut jäljellä vielä ensi kausi, minkä jälkeen hänestä olisi tullut rajoitettu vapaa agentti. Nyt mies on kuitenkin vapaa etsimään itselleen markkinoilta uuden seuran.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.