Ottawa Senatorsin ja hyökkääjä Chris Neilin tiet erkanivat aiemmin kesällä, mikä tarkoitti sitä, että Neilin 15 vuotta kestänyt ura Kanadan pääkaupungissa tuli päätökseensä.

38-vuotias Neil pelasi ensimmäisen ottelunsa Senatorsin paidassa kaudella 2001-02. Miehen saldoksi senaattorien riveissä jäi 1 026 runkosarjaottelua, joissa hän iski 112 maalia ja yhteensä 250 tehopistettä.

Voitte siis vain kuvitella, minkälainen shokki nykyinen tilanne Neilille on. Hän kuitenkin myönsi heti uutisen jälkeen, että hän haluaisi pelata vielä ainakin yhden kauden ajan. Moni ei kuitenkaan pitänyt tätä mahdollisena, sillä veteraanin pelillinen taso on ottanut huippuvuosista melkoisen pudotuksen.

Toisin on kuitenkin käymässä, sillä TSN:n arvostettu kiekkotoimittaja Darren Dreger kertoo Twitter-tilillään, että Neilistä olisi kiinnostunut useampikin joukkue.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Chris Neil has good options and offers to play in the NHL next season. He intends on playing and will select the right fit.

Neil ei ole koskaan ollut varsinainen pistenikkari, vaan hänen vahvuutensa ovat olleet eittämättä fyysisessä pelaamisessa ja tappelemisessa. Tästä oiva osoitus on hänen 2 522 rangaistusminuuttiaan NHL:ssä.

Viime kaudella Neil pelasi Senatorsin paidassa 53 runkosarjaottelua, joissa hän teki ainoastaan yhden maalin ja yhteensä neljä tehopistettä.