Vegas Golden Knights varasi NHL:n laajennusdraftissa New York Islandersista maalivahti Jean-Francois Beruben.

Islanders käytännössä ottaen lahjoi Golden Knightsin ottamaan maalivahtinsa, sillä se suojasi laajennusdraftissa peräti viisi puolustajaa ja sen myötä useampi seuran avainhyökkääjä jäi suojaamatta. Näin ollen sen oli viriteltävä NHL:n tulokasseuran kanssa vaihtokauppa, joka mahdollisti niin sanotus lisäsuojaukset.

Kaupan myötä Golden Knights valitsi Islandersin maalivahti Beruben. Hän toimi viime kauden jälkimmäisen puoliskon brooklynilaisten kakkosvahtina, kun seuran johtoporras päätti lähettää kokeneen ja joukkueen maalivahtitilanteesta valittaneen Jaroslav Halakin farmiin.

Nyt Brooklynissa ollaan kuitenkin takaisin vanhassa tilanteessa. Joukkueella on sopimukset sekä Thomas Greissin että Halakin kanssa ja näillä näkymin se on myös kaksikko, jolla Islanders jatkaa eteenpäin.

Toki täytyy muistaa, että Halakin välit seuran johtoportaan kanssa eivät ole parhaat mahdolliset, joten hänen kauppaaminen saattaa olla kalliista sopimuksesta huolimatta mahdollista.

Tämä kaikki on kuin sulosointujen kuuntelua suomalaisvahti Christopher Gibsonille. Hän on ollut käytännössä ottaen Islandersin nelosvahti, mutta Beruben lähdön myötä hän nousi kolmoseksi ja puolestaan Halakin kauppaaminen saattaisi nostaa 24-vuotiaan suomalaisen jopa seuran kakkoseksi.

Itse asiassa Gibson sai muutoinkin todellisia ilouutisia, sillä Islanders on tarjonnut hänelle jatkosopimusta. Samalla se lähetti niin sanotut qualifying offerit myös Calvin de Haanille, Adam Pelechille ja Connor Jonesille.

Gibson on päässyt toistaiseksi pelaamaan NHL:ssä neljä ottelua ja kaudella 2015-16 hän sai kunnian torjua Islandersille runkosarjan viimeisten pelien aikaan voiton, joka takasi seuralle pudotuspelipaikan.

Gibson on alun perin Los Angeles Kingsin toisen kierroksen varaus (#49) vuodelta 2011. Hän ei kuitenkaan saanut koskaan kalifornialaisseuralta tulokassopimusta ja niinpä hän päätyi kausiksi 2013-15 Toronto Maple Leafsin organisaatioon.

Islandersin matkassa hän on ollut nyt kaksi vuotta, joskin päättyneellä kaudella hänelle kirjattiin loukkaantumisten vuoksi ainoastaan seitsemän pelattua ottelua.

Islanders tiedotti tekemistään tarjouksista hetki sitten.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.