Teemu Selännettä pidetään ensimmäisen vuoden kandidaateista todennäköisimpänä pääsemään Hockey Hall of Fameen tänä vuonna.

Hall of Fame paljastaa maanantaina uuden luokkansa sen jälkeen, kun 18-henkinen komitea on suorittanut äänestysprosessin. Kandidaatin on saatava 75 prosenttia äänistä ansaitakseen paikan. Hockey Hall of Fameen valitaan maksimissaan vain neljä entistä pelaajaa vuosittain.

Selänteen saavutukset hakevat vertaistaan. Suomalaislegenda on koko NHL:n historian 11. sijalla maaleissa (684) ja 15. sijalla pisteissä (1457). Lisäksi hän on voittanut Stanley Cupin, Calder Trophyn, Rocket Richard Trophyn, the Masterton Trophyn sekä 4 olympiamitalia.

Ainoat pelaajat, joilla on Selännettä enemmän pisteitä, ja jotka eivät vielä ole Hall of Famessa, ovat edelleen NHL-aktiivi Jaromir Jagr (1914 pistettä) sekä Mark Recchi (1533 pistettä).

Tähän kunniagalleriaan on suomalaisista pelaajista päässyt aikaisemmin vain Jari Kurri.

Toisena potentiaalisena ensimmäisen vuoden kandidaattina pidetään ruotsalaislegenda Daniel Alfredssonia. 1157 tehopistettä 1246 ottelun mittaisella NHL-urallaan tehnyt Alfredsson on Ottawa Senatorsin kaikkien aikojen tehokkain pelaaja ja olympiavoittaja vuodelta 2006.

Muita kandidaatteja tämän vuoden luokkaan ovat jo aikaisemmin mainittu Recchi, Paul Kariya, Jeremy Roenick, Alexander Mogilny, Theo Fleury sekä Dave Andreychuk. Maalivahdeista todennäköisimmät vaihtoehdot ovat Chris Osgood ja Curtis Joseph.

Hall of Fameen valituille järjestetään ”virkaanastujaisseremonia” Torontossa marraskuun 13. päivänä.

Aiheesta kertoi NHL.com.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.