Pittsburgh Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford kommentoi NHL:n pudotuspelien aikaan rajuin sanoin hänen joukkueensa tähtipelaajien saamaa kohtelua.

Erityisesti Rutherfordin kupoliin otti Sidney Crosbyn joka ilta kaukalossa kohtaamansa asiat, mihin NHL ei hänen mukaansa puutu riittävän hanakasti.

– Vuosi toisensa jälkeen kuulen, miten liiga ja kaikki rakastavat Penguinsin pelityyliä – ”He pelaavat puhdasta jääkiekkoa ja luistelevat”, Rutherford aloitti tuolloin saarnansa The Hockey Newsin sivuilla.

– No, nyt ollaan tilanteessa, että sen täytyy muuttua ja olen todella pahoillani siitä, mutta se on ainoa tapa toimia. Meidän täytyy hankkia yksi tai kaksi kaveria… ja jotkin näistä peleistä, joiden pitäisi olla hyvää jääkiekkoa, tulevat muuttumaan p***a-show’ksi. Me olemme menossa suoraan sitä kohti, mitä jääkiekko oli 70-luvulla ja se on sääli.

– Siitä lähtien, kun saavuin tänne (Pittsburghiin), olen nähnyt sitä lähes jokaisessa ottelussa. Osa niistä asioista, joita Crosby joutuu kokea säännöllisesti, ovat todella oksettavia.

Lopulta Rutherford myös piti puheistaan kiinni, sillä viime yönä hän solmi NHL Draftin ensimmäisen kierroksen yhteydessä vaihtokaupan, jossa Penguinsiin siirtyi St. Louis Bluesista hyökkääjä Ryan Reaves.

Toimittaja Chris Johnstonin mukaan Rutherford oli sanonut voiman hankkimisen olleen joukkueelle ensisijaisen tärkeää, sillä hän oli sanonut, ettei pidä siitä, miten hänen tähtipelaajiaan kohdellaan.

30-vuotiaalla kanadalaislaiturilla on pituutta 185 senttiä ja painoa 102 kiloa. Hän on ottanut toistaiseksi 419 NHL:n runkosarjaottelua kattaneella urallaan 695 jäähyminuuttia. Kaiken kaikkiaan Reaves on tapellut NHL-kaukaloissa huimat 62 kertaa, kun mukaan lasketaan myös harjoitusottelut.

Sinällään Reavesin hankinta oli fiksu veto Rutherfordilta, sillä hän osaa myös pelata, mutta hinta oli melkoinen: hallitseva Stanley Cup -voittaja menetti tämän kesän ykköskierroksen varausvuoronsa sekä prospekti Oskar Sundqvistin, saadeen Reavesin ohella kakkoskierroksen varausvuoron.

Mitä tapahtuu NHL Draftissa?: KAIKKI TÄÄLTÄ.