Kaikki suurimmat pohjoisamerikkalaismediat rankkasivat vielä viime viikon aikana Sami Vatasen kaikkein todennäköisimmäksi seuraa vaihtavaksi puolustajaksi.

Anaheim Ducksin odotettiin kauppaavan 25-vuotias suomalainen ennen Trade Freezen alkua ja kaikkein vahvimmin häntä vietiin Toronto Maple Leafsiin.

Siirto ei kuitenkaan koskaan konkretisoitunut, ja kun Vatanen jäi Ducksin suojattujen pelaajien listan ulkopuolelle, yhdessä toisen huippupuolustajan Josh Mansonin kanssa, uskottiin Vatasen olevan se lahja Vegasille, joka estää NHL:n tulokasseuraa varaamasta Mansonia.

Jääkiekkomaailman arvostetuimpiin nimiin kuuluva toimittaja Bob McKenzie tietää kuitenkin kertoa, että tilanteessa on tapahtunut käänne. Hänen mukaansa Ducksin GM:nä toimiva Bob Murray on päässyt yhteisymmärrykseen Vegas Golden Knightsin GM George McPheen kanssa, minkä myötä sekä Vatanen että Manson jäävät Anaheimiin.

Suojaamatta jääneen kaksikon sijaan Vegas sitoutuu varaamaan laajennusdraftissa puolustaja Clayton Stonerin, jonka viime kaudet ovat olleet todella rikkonaisia loukkaantumisten vuoksi. Hän pelasikin päättyneellä kaudella vain 14 NHL-ottelua ja teki niissä tehot 1+2.

Lahjaksi Stonerin valinnasta Golden Knights on McKenzien mukaan saamassa huippulupavaan puolustajan, Shea Theodoren. 21-vuotias kanadalainen pelasi jo kaudella 2015-16 NHL:ssä 19 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 3+5.

Päättyneellä kaudella runkosarjaotteluita kertyi 34, pistein 2+7, mutta erityisesti pudotuspeleissä hän nousi loistoonsa, kun nuori puolustaja iski 14 kevään tosiotteluun tehopisteet 2+6=8.

Theodore on Ducksin ykköskierroksen varaus (#26) vuodelta 2013 ja hän on juuri sellainen nuori pelaaja, jollaisia McPhee haluaa tuoda Vegasiin.