NHL:n mennyt kausi tullaan muistamaan eritoten tulokkaiden esiinmarssista, sillä esimerkiksi Auston Matthews, Patrik Laine, Mitch Marner, William Nylander sekä Zach Werenski toimivat kaikki joukkueidensa pelillisinä moottoreina.

Silti tulokaskilpa oli pitkään kahden miehen, Matthewsin ja Laineen, kauppaa. Matthews pelasi kauden aikana lopulta 82 runkosarjaottelua, joissa hän iski 40 maalia ja yhteensä 60 tehopistettä.

Laineen ottelumäärä kaudelta oli loukkaantumisen vuoksi vain 73 kappaletta, joissa hän iski tehot 36+28, joten hänen pistekeskiarvonsa (0,88) oli lopulta Matthewsin vastaavaa 0,04 parempi.

Se ei kuitenkaan ollut kaksikon suhteen merkitsevä ero, sillä Matthews on vuoden tulokkaaksi valtava suosikki. Kanadalaissivusto The Score nimittäin julkaisi kilvasta nyt kertoimet, eikä Laineella ole näiden perusteella mitään jakoja voittaa Calder Trophya nimiinsä.

Matthewsin kerroin on nimittäin niinkin pieni, kuin 1,05. Laineen vastaava on taasen 6,50, joten tämän perusteella Calder Trophy on auttamatta menossa yhdysvaltalaisen palkintokaappiin.

Kolmossuosikki palkinnon saajaksi on Columbus Blue Jacketsin puolustaja Zach Werenski, jonka kerroin on tasan 19.