Toronto Maple Leafsin nousu pohjamudista kohti kärkeä alkoi käytännössä viime kaudella, kun se selvitti tiensä pudotuspeleihin ja taisteli täälläkin urhoollisesti Washington Capitalsia vastaan.

Noususta se saa kiittää eritoten nuoria superlupauksiaan, Auston Matthewsia, Mitch Marneria sekä William Nylanderia.

Maple Leafsin tilanne onkin juuri nyt erinomainen, sillä moni sen johtavista pelaajista, kuten ylläoleva kolmikko, ovat tulokkaita. Se tarkoittaa taasen sitä, että joukkueen palkkakatossa on mukavasti tilaa, sillä monen tähtipelaajan palkankorotukset näkevät päivänvalonsa vasta kahden vuoden kuluttua.

Tämä saattaakin olla kiekkotoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan merkki siitä, että Maple Leafs panostaa erityisen paljon tulevaan kahteen kauteen.

– Minun arvaukseni on, että Maple Leafsissa on ymmärretty heillä olevan kahden vuoden ikkuna, jonka jälkeen heidän on alettava maksamaan kaikille kunnon palkkaa. Siksi luulen, että he miettivät kuumeisesti sitä, mikä heidät mahdollistaisi hyödyntämään tämän ikkunan parhaalla mahdollisella tavalla, Friedman kertoi Sportsnetin mukaan.

– Se ei yllättäisi minua lainkaan, että he tekisivät ison liikkeen, joka saisi meidät kaikki ajattelemaan, että ”okei, emme nähneet tätä tulevan, mutta emme ole myöskään yllättyneitä”.