Kun on puhe NHL:n siirtohuhuista, on Anaheim Ducksin Sami Vatanen näiden suhteen yksi kesän kuumimmista nimistä. Tämä juontuu siitä, että Ducks ei halua luopua suomalaispuolustajastaan ilmaiseksi kesän laajennusdraftissa.

Vatasella on kuitenkin puolustajamarkkinoilla useita kilpailijoita, kuten esimerkiksi Minnesota Wildin Matt Dumba sekä Jonas Brodin.

Nimittäin nyt The Star Tribunen Michael Russon mukaan Wild on saanut kaksikosta ”merkittäviä tarjouksia”. Se, että mitkä joukkueet ovat miehistä tarjonneet, on yhä hämärän peitossa.

23-vuotias Brodin on erinomainen puolustava puolustaja, jonka sopimusta on jäljellä vielä seuraavan neljän kauden ajan. Pahvin cap hit on suotuisa, 4,16 miljoonaa dollaria. Lisäksi mies iski viime kaudella 68 runkosarjaotteluun kovimman pistemääränsä hänen NHL-urallaan; 3+22.

22-vuotias Dumba on Wildin ensimmäisen kierroksen varaus (7.) kesältä 2012, ja hän onkin osittain lunastanut häneen kohdistetut odotukset. Nuorukainen on nimittäin iskenyt kahdella perättäisellä kaudella 10 maalia tai yli, joten hänen ehdoton vahvuutensa on kiekollinen pelaaminen.

Dumban 2,55 miljoonan dollarin sopimus umpeutuu tulevan kauden päätteeksi.