Anaheim Ducks tulee tekemään tänä kesänä jatkosopimuksen huippukauden pelanneen Cam Fowlerin kanssa ja sen myötä joukkue joutui tekemään kovan päätöksen Simon Despresin kohdalla.

Ducks siirsi Despresin ulos ostettavien pelaajien waiver-listalle, mikä siis tarkoittaa sitä, että hänen uransa kalifornialaisseurassa on ohitse.

25-vuotiaan isokokoisen puolustajan sopimus ankkalauman kanssa olisi ulottunut aina kesään 2021 saakka, 3,7 miljoonan dollarin vuosipalkalla, joten Ducks tulee tekemään päätöksellään mukavasti lisätilaa palkkakattonsa alle.

Samaan aikaan ratkaisu on pitkällä tähtäimellä todella raastava, sillä osa Despresin palkasta säilyy Ducksin palkkakaton alla aina kesään 2025 saakka; esimerkiksi ensi kaudella se syö seuran palkkakatosta hieman yli 1,26 miljoonaa dollaria.

Despres on alun perin Pittsburgh Penguinsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2009 ja hän viettikin lähes neljä ensimmäistä ammattilaiskauttaan pennsylvanialaisseurassa, kunnes hänet kaupattiin kesken kauden 2014-15 Anaheimiin.

Uudessa seurassaan Despres pelasi ainoastaan vain 49 runkosarjaottelua erinäisten loukkaantumisten vuoksi ja hyvin nopeasti kävi ilmi, että Ducksin päätös tehdä hänelle pitkä jatkosopimus kesällä 2016 oli hutiosuma.

Päättynyt kausi menikin kanadalaispuolustajan osalta lähes kokonaan lasaretin puolelle ja hän pystyi pelaamaan koko kauden aikana tasan yhdessä ottelussa.

Despresille löytynee kuitenkin satavarmasti ottajia, sillä hän omaa edelleen potentiaalin kehittyä ainakin hyväksi puolustajaksi NHL-tasolla.

Toki loukkaantumiset asettavat nuoren puolustajan ympärille kysymysmerkkejä, joten hänen seuraava sopimuksensa tulee olemaan mitä todennäköisimmin pituudeltaan vuoden mittainen.

Despres on pelannut NHL-urallaan 193 runkosarjaottelua ja hän on tehnyt niissä tehopisteet 6+37=43. Pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 29 kappaletta, tehoin 1+6.