Vaikka Nashville Predatorsin mennyt kausi olikin lopulta todellinen tuhkimotarina, on seuran toimistolla aika unohtaa finaalit ja mennyt kevät, sillä edessä ovat todella kiireelliset ajat.

Aivan kuten muidenkin joukkueiden, on myös Predatorsin on saatava selvyys piakkoin siitä, mitkä pelaajat se aikoo suojata kesän laajennusvaraukseen, ja ketkä se jättää suojaamatta.

Toki Predators aikoo suojata täydelliset itsestäänselvyydet, kuten Ryan Johansenin, Filip Forsbergin, Viktor Arvidssonin, PK Subbanin, Roman Josin sekä Pekka Rinteen, mutta tämän jälkeen asiat eivät ole täysin niin yksinkertaisia.

Nyt Pierre LeBrun on ehdottanut Twitter-tilillään, että Predators aikoo suojata todennäköisesti neljä puolustajaa, eli yhteensä kahdeksan kenttäpelaajaa. Tämä tarkoittaisi sitä, että Subbanin ja Josin lisäksi alakerrasta suojattaisiin myös Ryan Ellis sekä Mattias Ekholm.

Jos tämä skenaario käy toteen, saattaisi se tarkoittaa sitä, että entinen supertähti James Neal jäisi suojaamatta laajennusvaraukseen. Etenkin Pittsburgh Penguinsin riveissä loistanut Neal on ollut Predatorsille kolmen viime kauden ajan tärkeä hyökkääjä, mutta aivan entiseen loistoonsa hän ei ole onnistunut nousemaan.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Should Preds go the 8-skater (4 D) protection route, which is likely, it's possible W James Neal gets exposed. Not for sure, but possible

Yksi syitä LeBrunin pähkäilyyn on varmasti se, että Johansenin, Forsbergin ja Arvidssonin jälkeen Predators pystyy suojaamaan enää yhden hyökkääjän.

Ja koska kokenut Mike Fisher saattaa jopa lopettaa uransa, haluaa tennesseeläisseura pitää kynsin ja hampain kiinni kapeasta sentteri-osastostaan, kuten vaikkapa loistavan sopimuksen omaavasta Calle Järnkrokista tai keväällä uuteen lentoon nousseesta Colton Sissonsista.