Anaheim Ducksin tilanne sen suojattujen pelaajien kanssa on todella kinkkinen, sillä se ei millään pysty suojaamaan kaikkia haluamiaan pelaajia.

Siksi se joutuukin kauppaamaan yhden pelaajistaan toisaalle, jotta se ei menetä tärkeää palastaan Vegas Golden Knightsiin ilman minkäänlaista korvausta.

Suomalaisten harmiksi tämä kaupattava kohde on ollut useissa huhuissa puolustaja Sami Vatanen, jonka vaihtokauppa onkin ollut pitkään käytännössä pelkkä ajan kysymys.

Nyt TSN:n arvostettu kiekkotoimittaja Bob McKenzie on paljastanut, että Ducksilla olisi olemassa jo valmis vaihtokauppa Golden Knightsin kanssa, mikä muuttaisi paljolti sen suojattavien pelaajien periaatetta.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
It's believed ANA has a pre-arranged deal in place with VGK so it isn't necessary to ask Kevin Bieksa to waive his NMC.

Vaikka McKenzie ei kertonutkaan twiitissään kenenkään pelaajan nimeä, uskoo miehen kollega, Pierre LeBrun, että Ducksin tarkoituksena olisi pitää vaihtokaupan kautta kiinni tärkeästä puolustajastaan, Josh Mansonista.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
However it all shakes out, even that means a separate trade with another team, too, Ducks have zero intention of losing Josh Manson

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
It's believed ANA has a pre-arranged deal in place with VGK so it isn't necessary to ask Kevin Bieksa to waive his NMC.

Ja kuten jo McKenzie totesi, on vaihtokaupan yksi tarkoituksista se, että Ducksin ei tarvitse pyytää Kevin Bieksaa luopumaan NMC-pykälästään. Tämän kautta sen suojatut puolustajat olisivat Bieksan lisäksi Hampus Lindholm sekä Cam Fowler, eikä Vegas saisi varata Mansonia riveihinsä.

Tämä taasen tarkoittaisi sitä, että se saisi suojattua myös lähtöhuhuissa olleen Jakob Silfverbergin, joka todisti jälleen kerran tärkeytensä kevään pudotuspeleissä. Se voisi toki suojata myös neljä puolustajaa, mutta tämä jättäisi taasen juuri Silfverbergin suojaamattomaksi.