Pittsburgh Penguins kruunattiin viime yön trillerissä Stanley Cup -mestariksi. Tämä oli jo toinen kerta peräkkäin, kun Penguins sai nostella jääkiekkomaailman arvostetuinta pokaalia.

Ottelun lopputulos olisi voinut kuitenkin olla hyvin erilainen, sillä kamppailun toisen erän alkupuolella toinen ottelun päätuomareista otti hommat niin sanotusti haltuun.

Nimittäin Predatorsin Colton Sissons onnistui saamaan kiekon maaliin toisen erän alussa, mutta koska toinen tuomareista oli puhaltanut pilliinsä liian aikaisin, ei maalia pystytty lopulta hyväksymään. Kyseessä olisi ollut ottelun elintärkeä 1-0-osuma.

Tämä aiheutti luonnollisesti Predators-leirissä suurta hämmennystä, ja esimerkiksi Pekka Rinne jaksoi jutustella tilanteesta vielä mestaruudenkin ratkettua.

– Kaikille tulee virheitä, myös tuomareille. Koskaan ei haluaisi jossitella, mutta tuo muutti pelin kulun tänään. Iso virhe, Rinne kertoi YLE Urheilun haastattelussa.

Itse tilanne oli todella kyseenalainen, sillä ensiksi Filip Forsberg lähetti kiekon kohti Matt Murrayta, joka torjui kiekon maalin eteen, oman selkänsä taakse. Sissons ehti irtokiekkoon ensimmäisenä, mutta Penguinsin onneksi toinen ottelun tuomareista oli hätäillyt pillinsä kanssa.

can't blame Preds for being mad about this premature whistle
GIFs are not the best platform for replays on early whistles

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.