Osana jääkiekon Euro Hockey Touria pelattava Karjala-turnaus, joka siis järjestetään luonnollisesti Suomessa, kokee ilahduttavia muutoksia ensi kaudeksi.

NHL:n päätös jättäytyä pois Pyongchangissa ensi vuonna järjestettävistä talviolympialaisista tuo muutoksia myös Karjala-turnaukseen. Mukaan liittyy nimittäin kaksi uutta maata: Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tshekin ohella vuoden 2017 turnauksessa tullaan näkemään myös sekä Kanadan että Sveitsin maajoukkueet.

Leijonat

@leijonat
See you in Karjala Cup in November @HockeyCanada & @SwissIceHockey! #Leijonat

Normaalisti Kanadan maajoukkue ei valmistaudu olympialaisiin millään tavoin, sillä joukkue on koostunut vuoden 1998 olympialaisista lähtien NHL:n kirkkaimmista tähdistä. NHL:n päätös on kuitenkin pakottanut sen reagoimaan ja Kanadan olympiajoukkue tullaankin näillä näkymin rakentamaan Euroopassa pelaavista pelaajista.

Näin ollen Kanadalla on ensimmäinen mahdollisuus 19 vuoteen valmistautua olympiaturnaukseen ja tästä syystä se myös lähtee mukaan Karjala-turnaukseen. Samalla se tarjoaa myös Euroopan maille uuden ulottuvuuden olympialaisiin valmistauduttaessa.

– Karjala-turnauksen merkitys on mukana oleville joukkueille tänä vuonna erityisen suuri. NHL-pelaajat eivät ole tulossa mukaan helmikuussa pelattaviin olympialaisiin minkä vuoksi muissa sarjoissa pelaavat pelaajat antavat Karjala-turnauksessa olympianäyttöjä, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen toteaa tiedotteessa.

– Alun perin toive päästä pelaamaan EHT-maita vastaan tuli Kanadalta. Kun Sveitsikin innostui lähtemään mukaan, saamme rakennettua toimivan otteluohjelman ja yleisölle taatusti kiinnostavan kiekkotapahtuman.

Ylipäätään Euro Hockey Tourin merkitys, olympialaisia silmällä pitäen, on suurempi kuin koskaan, sillä ne tulevat määrittämään jokaisen Euroopan huippujoukkueen pelaajarosterin Pyongchangiin.

Tulevasta olympiaturnauksesta odotetaankin tasaisempaa kuin koskaan ja käytännössä ottaen, mikä tahansa maa saattaa juhlia ensi helmikuussa olympiakultaa miesten jääkiekon osalta.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.